KTP:ltä puuttui taisteluhenki, ja nyt loukkaantui Kimi Kolsi — Argo Arbeiterin lista pelin puutteista Porissa oli pitkä

Nopeasta maalista ei iloa pitkäksi aikaa riittänyt, kun MuSa piti pisteet kotonaan. Helteisessä säässä pelattu ottelu ei liikaa hienouksia tarjonnut.

Pekka Kimpanpää

MuSan Joni Lämsä ja KTP:n Paavo Voutilainen kamppailivat pääpallosta, kun joukkueet kohtasivat Kotkassa kesäkuun alussa. Oikealla MuSan Taiki Kagayama ja KTP:n Juuso Laitinen.
MuSan Joni Lämsä ja KTP:n Paavo Voutilainen kamppailivat pääpallosta, kun joukkueet kohtasivat Kotkassa kesäkuun alussa. Oikealla MuSan Taiki Kagayama ja KTP:n Juuso Laitinen.

Minne katosi KTP:n hyvä ote ensimmäinen runsaan varttitunnin jälkeen Porissa?

KTP johti ottelua 1—0 jo kahdeksannella minuutilla syntyneellä Kalle Multasen osumalla, mutta se jäi sangen laihaksi lohduksi. Lopulta Musan Salama käänsi ottelun edukseen maalein 2—1 japanilaisvahvistusten Taiki Kagayaman ja Takanori Yokochin maaleilla, jotka syntyivät vajaan viiden minuutin välein ennen tunnin täyttymistä.

— Tämä on meille valtaisa pettymys verrattuna edelliseen otteluumme. Emme saaneet mitään aikaan. Turha selitellä, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiter manaili.

— Emme pystyneet pelaamaan pallolla, emme pysymään puolustussuuntaan tiiviinä, emmekä voittaneet yhtään kaksinkamppailua. Taisteluhenki puuttui kokonaan. Tämä oli oikea lopputulos, Arbeiter jatkoi.

Maanantaina KTP voitti paikalliskamppailussa Myllykosken Pallon. Mittari oli toki heikompi, mutta esitys monta luokkaa parempi kuin lauantaina.

Arbeiterilta tyly palaute

KTP:llä oli suuria vaikeuksia keskikentän kautta pelaamisessa.

Jos avauspuolikkaan aikana kotkalaiset saivat aikaan muutamia hyviä tilanteita, jäivät ne käytännössä kokonaan näkemättä toisella 45-minuuttisella.

Arbeiter ei uskonut, että aikainen avausmaali olisi vaikuttanut hänen oman joukkueensa pelin sekoamiseen saati passivoitumiseen.

— Emme saaneet pelattua palloa eteenpäin emmekä tehneet sovittuja asioita. Emme kyenneet pallonhallintapeliin emmekä sitten pystyneet simppelimpään futikseen, Arbeiter huokaili.

MuSalle kelpasi

MuSa-leirissä voitto otettiin ilolla vastaan.

— Maalin jälkeen ote siirtyi täysin suvereenisti meidän puolellemme. Lohdutuksena voin sanoa, että syy vastustajan huonoihin otteisiin oli täysin meidän ansiotamme. Meillä oli toistakymmentä kulmapotkua ja maalipaikkaa ja vastustajalla paikat minimissä, Musan Salaman valmentaja Ville Ulanen sanoi.

— Onneksi vastustajan maali tuli niin alussa, että pystyimme vielä muuttamaan pelisuunnitelmaamme, hän jatkoi.

MuSa on Ykkösessä neljäntenä tasapisteissä kolmossijaa miehittävän Jaron kanssa.

Taas kolhu keskikentälle

KTP vaihtoi jo ensimmäisen puoliajan jälkeen Matias Lindforsin pois keskikentän keskustasta. Tilalle tullut 17-vuotias Kimi Kolsi ennätti pelata varttitunnin ajan ennen loukkaantumistaan.

Hän sai kovan iskun polveensa kaksinkamppailutilanteessa.

— Se oli pelaajan hölmöilyä. Jos kaksinkamppailuihin menee löysästi, sitten voi sattua, Arbeiter sanoi.

Kolsin vamman vakavuus ei ole vielä selvillä. Entuudestaan keskikentän ytimestä puuttuu pelaajia, kun pitkäaikaisloukkaantunut Saku Leppänen parantelee vielä haavojaan.

Vaikka kuudentena Ykkösessä olevan KTP:n mahdollisuudet kärkisijoihin ovat menneet, olisi loppukauden otteluita ja ensi kauttakin silmällä pitäen tärkeää löytää siihen pelaaja.

— Tietenkin tarvitsisimme sille paikalle pelaajan. Minä en kuitenkaan päätä sen hankkimisesta, Arbeiter totesi.