Pulkkanen kamppailee paikasta major-turnaukseen — jatkoi nousuaan Etelä-Afrikan avoimissa

AOP/CATHERINE KOTZE

Tapio Pulkkanen ja putteri ovat toimineet yhdessä hyvin.

Kymen Golfin Tapio Pulkkanen kamppailee huomenna Johannesburgissa kärkisijoista golfin Etelä-Afrikan avoimessa mestaruusturnauksessa. Pulkkanen pelasi lauantaina 68 lyönnin (—3) kierroksen ja nousi jakamaan 13. sijaa yhteistuloksella —7 (69+69+68). Eroa viidenteen sijaan on vain yksi lyönti.

— Hyvä rundi tänäänkin. Alku oli vähän tahmea, mutta sen jälkeen hyvää peliä, Pulkkanen sanoi.

Hän aloitti kierroksensa aamuvarhaisella (7.40) kahdella bogilla, mutta teki kymmenen seuraavan reiän aikana viisi birdietä ja rynnisti kohti kärkeä. Ainoa isompi lipsahdus tuli 14. reiällä, helpolla par-viitosella. Pulkkanen teki bogin, ja kun koko porukan keskiarvo reiällä oli 4,25, hän hävisi kerralla lähes kaksi lyöntiä.

KG:n mies toipui kuitenkin takaiskusta je teki vielä yhden birdien, 16. reiälle.

— Putti upposi tänäänkin aika hyvin, Pulkkanen sanoi.

Johannesburgissa tuulee kovaa, ja vain 28 pelaajaa 70:stä pelasi tänään alle parin. Isäntämaan Louis Oosthuizen jyrää kärjessä tuloksella —14, mutta monella muulla kärkipään pelaajalla oli tuulen kanssa vaikeuksia.

— Etuysillä aamulla puhalsi vielä melko rauhallisesti, mutta takalenkillä tuuli voimistui aika paljon, Pulkkanen kertoi.

Kolme Open-paikkaa jaossa

Lisämaustetta huomiseen kärkikamppailuun tuo taistelu paikoista kesällä pelattavaan Britannian avoimeen mestaruuskilpailuun, The Openiin. Kolme parasta pelaajaa, joilla ei vielä ole paikkaa Openiin, saa osallistumisoikeuden vuoden 2019 viimeiseen major-turnaukseen. Se pelataan Portrushissa Pohjois-Irlannissa heinäkuussa.

Pulkkasen edellä olevista kolmella (Oosthuizen, Matt Wallace ja Ernie Els) on jo paikka Openiin. Käytännössä paikka uran ensimmäisessä majorissa on Pulkkaselta vain yhden lyönnin päässä.

Suomalaisista vain Mikko Ilonen on pelannut The Openissa. Hän on ollut mukana seitsemän kertaa.