HP—IPV:llä on tapahtumatakuu — ”Täpärät tilanteet ymmärrän, mutta en sitä, kun ratkaisuhetkellä tulee ”ne” housuun”

”Lyöjän on väistettävä, vaikka se olisi vaikeaa”, syöttötuomari sanoi paikallisottelun kuumimmasta tilanteesta.

Raimo Eerola

HP:n Lauri Kaartokallio syöksyi ykköselle pallo käsiensä välissä.

Haminan Palloilijoiden ja Imatran Pallo-Veikkojen kohtaamisilla alkaa olla tapahtumatakuu. Sunnuntaina lähes kolme ja puoli tuntia kestänyt ottelu ratkesi vasta kotiutuslyöntikilpailussa lukemin 1—2 (3—2, 1—7, 0—0, 2—4). Tuomarityöskentely sai kotijoukkueen tunteet tulikuumiksi.

— En vaan voi käsittää. Täpärät tilanteet ymmärrän, mutta en sitä, kun ratkaisuhetkellä tulee ”ne” housuun, HP:n pelinjohtaja Petri Pulliainen jyrisi.

Lämmin sunnuntai-ilta oli houkutellut rakkaiden vihollisten kohtaamiseen komeat 2 362 silmäparia, ja avausjaksolla haminalaisyleisö sai mitä halusi.

Kolmen ottelun tappioputkessa Haminaan saapunut IPV oli ulkokentällä hukassa. HP:lle lahjoitettiin avausjuoksu vapaataipaleella ja toinen karmealla harhaheitolla. Jakson 3—2-voittojuoksu oli sen sijaan jokeri Ville Aallon taidokas lyönti väliin.

— Alussa näkyi, että meillä oli alla pari heikompaa peliä. Hamina teki itse vain yhden juoksun, IPV:n pelinjohtaja Petri Tuuva harmitteli.

Hetken näytti, että IPV onnistui vielä tasoittamaan jakson, mutta tuomari näytti Juuso Latun palaneen. HP:n Joona Mäkelän etukenttähaku oli komea, mutta näytti ainakin imatralaissilmin myöhästyneeltä.

— Meidän kaikkien mielestä Lattu ehti selkeästi kotiin, Tuuva kommentoi.

”Lyöjän on vain väistettävä”

Toiselle jaksolle IPV tuli hurjalla hengellä ja Ville Lantiainen pamautti heti jakson avauslyönnillä pallon kakkosluukusta valleille. Vieraat iskivät vuoroon vielä kolme juoksua lisää ja rullasivat vastustamattomaan 7—1-jaksovoittoon.

— Imatra löi hyvin ja me lisäksi sekoilimme itse. Ajatukset menivät jo vähän tuomareihin ja aloimme keskittyä supervuoropariin, Pulliainen myönsi.

Supervuoro ei tuonut ratkaisua. Kotiutuslyöntikilpailussa Imatran Miikka Matikka ja Jussi Hurskainen onnistuivat, mutta HP venyi Otso Mäkelän kakkosjatkeen puhkaisulla ja Aallon välilyönnillä jatkoille.

Jere Dahlström ja Hurskainen onnistuivat ja HP oli taas selkä seinää vasten. Aalto yritti toisena lyöjänä jälleen väliin ja Imatran polttoheitto näytti hieman epäonnistuneelta. Lukkari Joona Sikiö ei päässyt kiertämään Aaltoa, joten heitto suuntautui katsomoon ja Lauri Kaartokallio ehti kotiin. Tuomaristo kuitenkin hylkäsi juoksun.

— Lyöjän on vain väistettävä, vaikka se olisi vaikeaa. Niin lukee sääntökirjassa, syöttötuomari Sami Ritola vastasi.

Isoilla kirjaimilla

Kolme tuntia ja 25 minuuttia kestäneen ottelun jälkeen puhuttiin isoilla kirjaimilla. Pulliainen ja lukkari Matias Hangasmaa kritisoivat estämistilanteen lisäksi vahvasti syöttötuomarin muitakin tulkintoja.

— Kotiutuslyöntikilpailussa kaverin lukkari syöttää vahinkoväärän, ja sen perään hyvä että 70-senttisen syötön. Sitä ei saada näytettyä vääräksi, mutta minulle tuomitaan koko ottelun ajan milloin mitäkin teknistä väärää, Hangasmaa puhisi.

— Emme silti ansainneet enempää kuin pisteen, Pulliainen myönsi isoimman tunnekuohun tyynnyttyä.

HP:n kotiottelut jatkuvat jo tiistaina, kun Kankaanpään Maila saapuu Vallikentälle.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset