Michael Pounds omisti pronssimitalit KTP-Basketin taustajoukoille — ”Siellä on paljon jätkiä, jotka tekevät pyyteetöntä duunia”

Päävalmentaja Tomi Kaminen arvostaa kaikkia mitaleita. Vilpas ei ollut vielä toipunut välieräpettymyksestään.

SSS/Minna Määttänen

Michael Pounds ja Jalen Jackson löivät kättä ottelun päätteeksi KTP:n muidenkin pelaajien juhliessa. Etualalla exitin teki Vilppaan Juho Nenonen.

KTP-Basket ja Salon Vilpas palasivat keskinäisen ottelunsa pronssimitalista Salossa. Viime kaudella joukkueet kohtasivat jo puolivälierissä ja tuolloin Vilpas eteni jatkoon voitoin 3—1 ja vielä finaaliin. Nyt KTP ryösti tasaisessa ja tasokkaassa ottelussa pronssimitalit pisteen erolla 97—98 (53—46).

Ottelu oli kahden kauteensa pettyneen joukkueen taistelua päättää kausi kannattajien ja seurajohdon mieleisesti. KTP onnistui, Vilpas ei tällä(kään) kertaa, ja seuran 111-vuotisen historian aikana mitalit ovat kahden edellisen vuoden hopeassa.

KTP oli edellisen kerran prossilla keväällä 2015 ja pystyi näin iloisesti uusimaan tuon saavutuksen.

— Painotin joukkueelle, että kausi on kiva päättää voittoon. Pronssi on ainakin taustajoukoille ja seuralle tärkeä juttu. Siellä on paljon jätkiä, jotka tekevät pyyteetöntä duunia, tulevat hallille joka päivä ja kiertävät bussilla ties kuinka monta tuhatta kilometriä. Olen iloinen, että voitimme tänään heille se mitalin. Kentällä se oli todella pienistä asioista kiinni, mutta onnistuimme, iloitsi KTP:n kapteeni Michael Pounds.

— Ei päästy sinne minne haluttiin (finaaliin), mutta kauden arvosana nousee kutosesta seiskaan (pronssin myötä).

KTP selvisi loppujännärissä voittajaksi

KTP koki synkän hetken avauserässä, kun joukkue menetti pallon hyökkäyksessä viidesti lähes perättäisissä hyökkäyksissä. Tuolloin Vilpas tuli seitsemän pisteen takaa seitsemän pisteen johtoon tilanteeseen 22—15. Sitten pallosta pidettiin parempi huoli ja menetyksiä kertyi koko otteluun vain 12.

Toinen erä oli pitkälle ottelun hahmojen, KTP:n Kevin Langfordin ja Vilppaan Antonio Ballardin taistelua joukkueensa eteen. Molemmat palkittiin joukkueensa parhaina, kun Langford teki 19 ja Ballard 27 pistettä.

Ottelun viimeiset minuutit ja sekunnit edettiin pinnan erolla puoleen ja toiseen. Siinä taistelussa KTP selvisi yhden menetyksen vähemmällä.

KTP oli pisteen tappiolla 3,5 sekuntia ennen summeria. Antto Nikkarinen lähetti sisäänheiton suoraan koriraudan päälle Tyrell Nelsonille, ja Juho Nenonen rikkoi.

Nelson pani vaparit sisään, ja nyt KTP johti pisteellä (97—98).

Vilppaalle jäi 2,6 sekuntia aikaa mitaliheittoon, mutta Teemu Rannikon yritys vapaaheittoviivan tuntumasta painui ohi.

Pettymys tuntui Vilppaan riveissä yhä

KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen hieman harmitteli sitä, miten pronssiottelusta puhutaan, ettei sillä olisi merkitystä.

— Arvostan mitaleja ja niillä on aina merkitystä. Olin niin pitkää sivussa (aikuisten valmennuksesta) ja jo unohtanut tunteen. Siksi olen joukkueen puolesta ylpeä siitä, millä tunteella se kaudella palasi. Voittoon on tosiaan kivempi päättää kausi kuin tappioon, totesi KTP:n valmentaja Tomi Kaminen, jolle SM-mitali oli ”ehkä seitsemäs”.

Kamisen mielestä molemmat joukkueet yrittivät voittaa ja Vilpas tuli peliin hienosti, vaikka pettymys välierätappiosta selvästi painoi.

— Varsinkin kokeneemmista pelaajista se näkyi, enkä voi heitä siitä syyttää. Heidän kauden tavoite oli korkeammalla. Joukkueen nuoremmat olivat tänään paljon intensiivisemmin mukana pelissä, tiivisti Vilppaan valmentaja Joonas Iisalo.

Konkariosastoon kuuluva Mikko Koivisto myönsi, että pettymyksen käsittely oli vaikeaa.

— Ei pelkästään se, ettei päästy finaaliin, vaan kaikki tunnelataus, mikä oli rakentunut... Se oli aika kova paikka.

Kommentoidut