Kaminen sai cupista tarpeekseen — ”Enemmän riesaa kuin iloa”

KTP voitti konkarijoukkue Räppäkäpälät ja kohtaa puolivälierässä Salon Vilppaan.

Jukka Lehtoranta

Kaksi kautta (2009—2011) KTP:ssä pelannut Mikael Holme (vasemmalla) kamppaili nyt Räppäkäpälien paidassa mm. Michael Poundsia vastaan.
Kaksi kautta (2009—2011) KTP:ssä pelannut Mikael Holme (vasemmalla) kamppaili nyt Räppäkäpälien paidassa mm. Michael Poundsia vastaan.

KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen alkaa saada tarpeekseen koripallokauden kummajaisesta Suomen cupista. KTP voitti tiistaina 3. kierroksen ottelussa porvoolaisen kakkosdivariseuran Räppäkäpälät 108—85 (59—56) ja selviytyi puolivälieriin Salon Vilpasta vastaan — mutta Kaminen oli kaikkea muuta kuin vaikuttunut.

— Kaikki kunnia vastustajalle, mutta kyllä näistä tapahtumista on meille enemmän riesaa kuin iloa. Vähän jää huono mieli kaikille, Kaminen sanoi.

Päätähtäin on ikämiessarjoissa. Kakkosdivariakin käymme vain pelailemassa. — Mikael Holme

Kuudella entisellä liigapelaajalla ryyditetty Räppäkäpälät on konkarijoukkue, mutta hyvä sellainen. Porvoolaiset voittivat viime vuonna 40-vuotiaiden Suomen mestaruuden ja olivat 35-vuotiaiden sarjassa kakkosia. 2. divisioonassa joukkue pelaa kelpo menestyksellä uskottavammalla nimellä Ravens.

— He ovat ihan hyviä, mutta silti enimmäkseen jäähdyttelijöitä. Tässä vaiheessa cupia ei enää pitäisi olla tällaisia pelejä, Kaminen sanoi.

Hän myöntää, että tällä kaudella uudelleen pystyyn nostettu cup-kilpailu ei ole onnistunut. Mukana on vain kolme liigaseuraa.

— Cup olisi hyvä pelata syksyllä ennen kauden alkua. Silloin nämä pelit toimisivat hyvänä valmistautumisena sarjaan. Nyt vain taidettiin herätä tämän järjestämiseen aika myöhään ja tuli kiire.

Mikael Holmea vähän jännitti

Räppäkäpälät pääsi ennen aloitusheittoa tasoituskolmosilla 18—0-johtoon. KTP:ltä meni vain reilut kuusi minuuttia eron kiinni kuromiseen (23—23), mutta sitten tapahtui kummia. Vieraat voittivat reilun kahden minuutin jakson 12—0, ja loppujen lopuksi KTP pääsi edelle vasta hetki ennen puoliaikaa numeroissa 52—51.

Heti tauon jälkeen pääsarjalaiset menivät sitten isompia rehkimättä menojaan.

— Ihan kivaa näitä on pelata, Räppäkäpälien Mikael Holme sanoi.

— Päätähtäin on kuitenkin ikämiessarjoissa. Kakkosdivariakin käymme vain pelailemassa.

Holme, 39, pelasi KTP:ssä kaksi kautta 2009—2011 ja oli jälkimmäisellä kaudella voittamassa pronssia.

— Kotkassa on aina ollut hienoa pelata. Nyt kyllä vähän jännitti, Holme sanoi.

Kahdeksan jäljellä

Cupiin mukaan lähteneistä 16 joukkueesta on nyt viimein saatu karsittua puolet pois. KTP pelaa puolivälieräottelunsa Vilpasta vastaan vieraskentällä helmikuun 6. päivänä. Alun perin sille päivälle oli merkitty seurojen välinen liigaottelu, mutta se siirtyy cup-pelin tieltä huhtikuulle.

Muut puolivälieräparit ovat Lahti Basketball—BC Lepi, Raiders Basket—Munkkiniemen Kisapojat ja Pyrintö—FoKoPo tai Roosters.

— Kyllä me nyt yritämme voittaa tämän kilpailun, Tomi Kaminen sanoi.

KTP on voittanut cupin yhdeksän kertaa, viimeksi vuonna 2004.

Suomen cupin 3. kierrosta:
KTP—Räppäkäpälät 108—85 (59—56)

KTP: Donte Thomas 20/13, Jari Vekkilä 7/6, Michael Pounds 15/5/7s, Janne Lehtoranta 8/3/5s, Antto Nikkarinen 6/4/4s, Kevin Langford 10/4, Eero Hannikainen 12/3, Tyrell Nelson 20/7/4s, Joonas Lehtoranta 10/7.

Räppäkäpälät: Turo Sonkajärvi 8/4, Miikael Eriksson 11/3, Jesse Berglöf 2/4, Mikael Holme 17/9, Kasimir Hytönen 13/6, Kari Venäläinen 6/4, Jussi Lopperi 0/0/1s, Jan Eklund 6/4, Jarno Nissinen 17/10, Esa Mäki-Tulokas 5/4.