Titaaneissa hyökkääjämuutoksia lauantain kotiottelun alla: Slovakialainen Samuel Funtek tulee, Martin Mäkinen menee

Juha Rika

Titaaneissa hyökkääjämuutoksia lauantain kotiottelun alla: Slovakialainen Samuel Funtek tulee, Martin Mäkinen menee

Lauantaina Kotkassa Karhu HT:n kohtaava Titaanit saa yhden uuden pelaajan ja menettää yhden vanhan.

Uusi mies on slovakialaishyökkääjä Samuel Funtek, 21. Viime kaudella hän pelasi Norjan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla samassa joukkueessa (Skien IHK) kuin Titaanien tämän kauden pörssikärki Tuomas Pekkonen.

– Saimme Funtekista hyvät taustatiedot Norjasta. Samuel on tietojemme mukaan erittäin työteliäs ja kovalla asenteella varustettu pelimies, joka pystyy pelaamaan niin keskus- kuin laitahyökkääjänäkin, Titaanien manageri Juho Hannukainen sanoo seuran tiedotteessa.

Funtek pelasi viime kaudella IHK:ssa seitsemän ottelua tehopisteillä 5+15. Seuran nuorten joukkueen 37 ottelussa hän teki 10 maalia ja antoi 31 maalisyöttöä.

– Samuelille pitää totta kai antaa aikaa sopeutua mukaan joukkueeseemme sekä arkeen yleensä, mutta toisaalta kyllä hänen harteilleen ulkomaalaisvahvistuksena voi asettaa myös tiettyjä tulosodotuksia, Hannukainen sanoo.

Titaanien hyökkääjä Martin Mäkinen, 22, puolestaan on päättänyt lopettaa pelaajauransa.

Mäkinen ehti tällä kaudella pelaamissaan viidessä Suomi-sarjan ottelussa saada tilastoihinsa yhden syöttöpisteen. Pelaajasopimus purettiin yhteisymmärryksessä.

Titaanien tiedotteen mukaan Mäkinen haluaa keskittyä "siviilipuolen asioihin".

Suomi-sarjan ottelu Titaanit–Karhu HT alkaa lauantaina Kotkan jäähallissa kello 17.