Tappioputki ei vielä huoleta Kamista — ”Sarjakärki ja tuloillaan oleva Kouvot… Tämä on hemmetin kova sarja”

KTP-Basket kiri Salon Vilppaan 14 pisteen eron umpeen, mutta taipui jälleen loppuminuuteilla. Tyrell Nelson jäi kokonaan pisteittä.

Jukka Lehtoranta

Vilppaan Teemu Rannikko, 38, ja KTP:n Janne Lehtoranta, 18, edustavat ääripäitä korisliigan kokemusjanalla.
Vilppaan Teemu Rannikko, 38, ja KTP:n Janne Lehtoranta, 18, edustavat ääripäitä korisliigan kokemusjanalla.

Ajat muuttuvat. Salon Vilpas teki vuosien 2001 ja 2015 välillä peräti 16 peräkkäistä hukkareissua Karhuvuoreen. Sen jälkeen salolaiset ovat ottaneet Kotkasta kahdeksan voittoa kymmenellä yrittämällä.

Ylivoimaisesti Korisliigaa johtava Vilpas saapui perjantaina Kotkaan ilman Mikko Koivistoa ja ykkösjenkkiään Antonio Ballardia, mutta väänsi lopulta väkisin sarjapisteet Saloon lukemin 93—100 (49—57).

Älä koskaan riko hyppyheittäjää. — Tomi Kaminen

— Mielestäni hävisimme pelin jo ensimmäisellä kympillä. Sanoin ennen peliä, etten ole nähnyt tällä kaudella vielä yhtään blokattua kolmen pisteen heittoa ja sitten rikomme neljä kertaa kolmosessa. Viesti ei mennyt perille, KTP-valmentaja Tomi Kaminen kertoi.

— Älä koskaan riko hyppyheittäjää, Kaminen kertasi koripallon perusoppeja englanniksi.

Penkiltä löytyi kotimaisia herättäjiä

Vilpas takoi heti ensimmäiselle neljännekselle 32 pistettä ja johti 17 minuutin kohdalla jo 52—38. KTP:kin tukki korin alustansa kohtuullisen hyvin, mutta sarjan tarkin kolmosjoukkue (39,6%) pääsi lataamaan liian vapaita kolmosia.

— Me ei kerta kaikkiaan oltu valmiita pelaamaan. Huippujengiä vastaan pitäisi tuoda se paras peli, Kaminen harmitteli.

Kotijoukkueen penkiltä löytyi kuitenkin herättäjiä. Michael Pounds survoi tutun kovia koreja ja Juho Lehtoranta ampui kaukaa kauden parhaansa (15 pistettä). Suurin sytyttäjä oli kuitenkin Janne Lehtoranta iilimatopuolustuksellaan.

— Japa toi meidät peliin mukaan. Hän rupesi painostamaan palloa, teki hommia, ja se vähän tarttui muihinkin, Kaminen sanoi.

KTP kohelsi, Vilpas ratkaisi rutiinilla

KTP käväisi 68—67-johdossa ja piti tilanteen tasaisena viimeisille minuuteille asti, mutta Vilpas osoitti lopussa kovuutensa.

— Kun tulimme tasoihin ja oli pieni henki päällä, niin aloimme taas menettää palloa. Vilppaan rutiinitaso on kova. Kun meillä menee välillä koheltamiseksi, niin he rauhoittavat ja rakentavat sen paikan, Kaminen kehui.

KTP:n nousu oli väkevä, mutta sarjakärjen kukistamiseen olisi tarvittu avainpelaajilta enemmän tehoja. Tasaisissa peleissä tarvitaan loppuhetkillä kovia yksilöitä, mutta perjantaina he loistivat poissaoloillaan. Pahiten petti Tyrell Nelson, joka jäi kokonaan pisteittä.

— Nelson oli hyvä Kouvolassa, mutta nyt ihan pihalla. Se lähti hänellä heti alusta huonosti ja jouduimme myös virhevaikeuksiin, Kaminen luetteli.

”Pienistä virheistä rokotetaan heti”

Tappio oli KTP:lle kolmas peräkkäinen, mutta päävalmentaja ei ole huolissaan.

— Sarjakärki ja tuloillaan oleva Kouvot… Tämä on hemmetin kova sarja. Pienistä virheistä rokotetaan heti.

— On näissä ollut hyviäkin elementtejä. Nyt pitää vain löytää taas se henkinen positiivinen vire.

Sarjanelosena jatkava KTP kohtaa seuraavaksi sarjajumboksi juuttuneen Ura Basketin ensi keskiviikkona Kupittaan Palloiluhallissa.

Luetuimmat