VeVen pojat lähellä mitalia SM-viestissä — ”Harmittaa kavereiden puolesta”, ankkuriosuudella kaatunut Olli-Pekka Laitila sanoi

Johanna Rantala

VeVen 18-vuotiaiden joukkue Benjamin Tasa (vasemmalla), Eero Rantala ja Olli-Pekka Laitila jäi niukasti mitaleilta.

Vehkalahden Veikot oli äärimmäisen lähellä maukasta mitalia nuorten SM-hiihtojen viestipäivänä Haapajärvellä perjantaina. VeVen 18-vuotiaiden poikien joukkue Benjamin Tasa, Eero Rantala ja Olli-Pekka Laitila sijoittui neljänneksi vain 0,3 sekuntia himmeimmät mitalit ottaneen Puijon Hiihtoseuran perässä.

Ylöjärven Ryhti otti 3x5 kilometrillä kultaa ajalla 36.31,7. Vöyriläinen Norrvalla Ski Team hävisi vain 2,1 sekuntia eikä VeVekään jäänyt mestarista kuin 20 sekunnin päähän.

Haminalaisille jäi jossiteltavaa, sillä ankkuri Laitila kaatui osuutensa ensimmäisessä kovavauhtisessa laskussa ja menetti kallisarvoisia sekunteja — sekä voimia. Hän oli kaatuessaan kisan kakkosena.

— Siinä rytäkässä kului aikaa vähän liikaa. Taistelin siinä vaiheessa vielä kullasta. Sijoitus ei paljon huonontunut, mutta liikaa voimia kului ottaessani muita kiinni. Loppukiriin ei enää ollut voimia, Laitila sanoi.

— Ärsyttää tosi paljon. Harmittaa hyvin hiihtäneiden kavereiden puolesta.

Kaksi ”alaikäistä” joukkueessa

Viestien avausosuudet hiihdettiin perinteistä ja loput kaksi vapaata tyyliä. Vasta 16-vuotias Tasa hiihti VeVen aloittajana ja tuli vaihtoon 11:ntenä. Rantala, hänkin vasta 16, oli kakkososuuden toiseksi nopein ja nosti VeVen viidenneksi 16 sekunnin päähän kärjestä.

Ankkuriosuudella Ylöjärven Tino Stenman pyyhälsi kuudennelta sijalta mestariksi asti. Laitila jäi kaatuessaan aluksi mitalijunasta, mutta hiihti Puijon ankkurin Arttu Heikkisen uudelleen kiinni ja pääsi vielä taistelemaan pronssista. Laitila oli ankkureista kolmanneksi nopein.

Johanna Rantala

Siiri Sipari (vasemmalla), Venla Rantala ja Anne Penttilä vaikuttivat hyvin iloisilta 20-vuotiaiden viestin jälkeen. VeVe sijoittui kahdeksanneksi.

Tytöt kahdeksansia

Vanhempien tyttöjen sarjassa eli 20-vuotiaissa VeVe oli joukkueella Venla Rantala, Anne Penttilä ja Siiri Sipari kahdeksas ajalla 29.55,0. Kakkososuuden hiihtänyt Penttilä oli osuutensa kolmanneksi nopein.

Lauantaina Haapajärvellä hiihdetään perinteisen tyylin mestaruuksista. Päätöspäivän sunnuntain ohjelmassa ovat vapaan tyylin pitkät matkat yhteislähdöllä.

Luetuimmat