KTP-Basketin Joonas Lehtoranta useamman ottelun sivussa – Braxton Huggins debytoi perjantaina

"Nyt saadaan kuitenkin heittovoimaa ja liukkaat jalat", kommentoi päävalmentaja Tomi Kaminen amerikkalaislaituria.

Pekka Kimpanpää

Joonas Lehtoranta (kesk.) on sivussa tulevista otteluista. Arkistokuva.
Joonas Lehtoranta (kesk.) on sivussa tulevista otteluista. Arkistokuva.

KTP-Basket teki keskiviikkona murheellisen maakuntamatkan Etelä-Pohjanmaalle. Kauhajoen Karhu Basket oli kentällä murskaavasti parempi lukemin 122–89, ja KTP menetti lisäksi erinomaisesti kautensa aloittaneen Joonas Lehtorannan jalkavamman takia.

– Hänellä on huomenna (perjantaina) lääkäri. En rupea veikkailemaan, mutta useampi peli menee varmasti sivussa. Puhutaan varmasti useamman viikon huilista, KTP-Basketin päävalmentaja Tomi Kaminen harmittelee.

Lehtoranta oli ennen Kauhajoki–ottelua Korisliigan paras suomalainen pistemies 18 pisteen keskiarvollaan. Kauhajoellakin KTP:n peli mureni Lehtorannan loukkaantumisen jälkeen, sillä Lehtoranta ehti kentällä ollessaan kirjauttaa plusmiinus-lukemakseen +11.

– Kyllähän sen näki mitä tapahtui Kauhajoella, että kuinka tärkeä palanen hän meille on. Harmittava juttu, kun alla on niin hyvä alkukausi, mutta nämä jutut vain valitettavasti kuuluvat urheiluun, Kaminen sanoo.

– Niitä tulee muille ja niitä tulee meille.

Lehtoranta loukkaantui ottelun toisella neljänneksellä kontaktittomassa tilanteessa, polkaistessaan itsensä täyteen vauhtiin.

– Tuntuu, että näitä vammoja tulee nyt kaikkialla pitkän koronatauon jälkeen, Kaminen miettii.

Myös Joe Burton pelästytti ottelussa KTP-kannattajat tipahdettuaan kentän pintaan. 134 kiloinen kroppa ei varmasti tuntunut hyvältä muljahtaneen nilkan päällä, mutta Burton reagoi kiskomalla tossunsa nyörit kireämmälle ja jatkamalla välittömästi peliä.

– Hän käveli jo pelin jälkeen normaalisti.

Huggins esittäytyy kotkalaisyleisölle

Perjantaina on luvassa myös ilonaiheita, kun amerikkalaislaituri Braxton Huggins palaa niin ikään jalkavamman jäljiltä kokoonpanoon.

– Jos ei tule mitään takapakkeja viime hetkillä, niin Braxton on mukana, Kaminen paljastaa.

– Alla on kuitenkin vasta parit-kolmet treenit, joten hän ei varmasti ole vielä sisällä kaikissa meidän jutuissa. Nyt saadaan kuitenkin heittovoimaa ja liukkaat jalat.

Kokoonpanon eläessä päävalmentaja joutuu miettimään pelisapluunaansa uusiksi.

– Jo pelkästään Braxtonin takia meidän täytyy vähän yksinkertaistaa meidän peliä.

KTP:n iso korinaluskaksikko Burton – Greg Mangano on kannattelut joukkuetta alkukauden ja herrat ovatkin sarjan pistetilaston kaksi kärkinimeä.

Sen sijaan iso laituri Shaquille Thomas ei ole pystynyt vastaamaan odotuksiin. Tilastorivi 9,3 pistettä ja 4 levypalloa kertoo kaiken oleellisen, varsinkin kun isoa roolia on ollut tarjolla.

– En kommentoi tässä kohtaa mitään, Kaminen päättää.

KTP-Basket – BC Nokia perjantaina klo 18.30 Karhuvuoren Steveco Areenalla.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset