KTP:n uusi amerikkalaispelaaja Cullen Russo esittäytyy kotiyleisölle tiistain cup-ottelussa — ”Ei ollut kutistunut, tosi nätti heitto ja liikkuu hyvin”

KTP-Basketkin on innostunut uudistetusta Suomen cupista järkevämpien vastustajien ja taloudellisen porkkanan myötä.

Antti Kaarto

Cullen Russo KTP:n harjoituksissa maanantaina. Etualalla JayVaughn Pinkston.
Cullen Russo KTP:n harjoituksissa maanantaina. Etualalla JayVaughn Pinkston.

Koripallon Suomen cupin viimekautinen elvytys ei kerännyt kiitosta. Silloin mukaan ilmoittautui 16 joukkuetta eri sarjatasoilta, ja kummastusta herätti muun muassa cup-taipaleen jatkuminen tappionkin jälkeen.

Nyt sapluuna on selkeämpi: marraskuun 23. päivä Korisliigan joukkueet laitettiin kauden voittoprosentin perusteella rankingiin ja kahdeksan parasta otettiin mukaan.

— Viime kauden malli oli hätäisesti kasattu ja siinä ei ollut oikein tolkkua. Nyt arvostus cupia kohtaan on huomattavasti suurempi, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen kertoo.

KTP oli katkaisupäivänä sarjassa neljäntenä, joten se sai puolivälierään kotiedun. Sarjan ylänelikko sai valita vastustajansa ja KTP:lle jäi BC Nokia.

— Jos voitamme Nokian, niin meille arvottiin välieriinkin kotietu ja vastustajaksi voittaja ottelusta Seagulls—Lahti.

Uudistettuun cupiin on tuotu myös konkreettinen porkkana, sillä voittajalle on luvassa 10 000 euron rahapalkinto, ja kakkosellekin 3 000 euroa.

Russo ei vielä aloitusviisikkoon

Tiistain ottelussa suurin mielenkiinto kohdistuu KTP:n uuteen amerikkalaispelaajaan, Cullen Russoon. Laituri veti ensimmäiset harjoituksensa sunnuntaina.

— Ei ollut kutistunut, vaan tosi hyvän kokoinen kaveri — selkeästi joukkueen isoin jätkä. Tosi nätti heitto ja liikkuu hyvin, Kaminen kuvailee.

— Pelilupa on kunnossa ja mies on kokoonpanossa. Aloitukseen en kuitenkaan heti häntä heitä.

Kaminen kaavailee Russolle pienen laitahyökkääjän tonttia ja siinä 206-senttinen Russo olisi heittämällä Korisliigan isoin pelaaja.

Oletetun aloitusviisikon keskipituus on Russon myötä tasan kaksi metriä.

— Viisikko on iso, mutta myös aika liikkuva ja heittovoimainen. Kiva nähdä, miten Russo pystyy muuttamaan meidän peliämme ja tuomaan uusia juttuja, Kaminen miettii.

Toivotaan apuja puolustukseen

KTP:n tämän kauden suurimmat ongelmat ovat olleet puolustuksessa. Sinnekin Russolta odotetaan apuja.

— Hän kertoi, että pystyy puolustamaan ihan asiallisesti kaikkia pelipaikkoja ykkösestä-vitoseen. Mutta vaatii tietysti aikaa, että hän pääsee meidän juttuihimme sisään.

KTP-Basket—BC Nokia, Suomen cupin puolivälieräottelu Steveco-areenalla Karhuvuoressa klo 18.30. Kausikortit eivät käy, juniorikortit käyvät.

Suomen cup 2019—20

Suomen cupin osallistumisoikeuden saivat ne sekä naisten että miesten Korisliigan seurat, jotka olivat 23.11. pelattujen otteluiden jälkeen voittosuhteella mitattuna Korisliigan runkosarjassa sijoilla 1.—8.

Kataja luopui osallistumisoikeudestaan europeliensä vuoksi, joten tilalle nousi runkosarjan yhdeksäs Lahti Basketball.

Miesten puolivälierät: 9.12. Kauhajoki—Pyrintö 91—96, 10.12. KTP-Basket—BC Nokia, 11.12. Helsinki Seagulls—Lahti Basketball ja Vilpas—Kouvot. Välierät: 11.1. KTP-Basket/BC Nokia—Seagulls/Lahti Basketball ja Kauhajoki/Pyrintö—Vilpas/Kouvot. Finaali 25.1.

Naisten puolivälierät: 11.12. PeKa—ToPo, Kouvottaret—HBA, FoA—Honka ja EBT—Catz. Välierät: 8.1. PeKa/ToPo—FoA/Honka ja Kouvottaret/HBA—EBT/Catz. Finaali 26.1.

Lähde: korisliiga.fi

Luetuimmat