Sarjapaikka jäi trillerin jälkeen Titaanien omiin hyppysiin — ”Työnteko ja kova taistelu tuottivat tuloksen”

Voitto Lapuan Virkiästä ensi lauantaina pitää kotkalaiset varmasti Suomi-sarjassa. Katso maalikooste huipputärkeästä Muik Hockey -ottelusta.

Raimo Eerola

Panu Laitinen vei Titaanit avauserässä johtoon, mutta kotkalaiset saivat kokea sen jälkeen monta tukalaa hetkeä ennen kuin voitto oli taskussa.
Panu Laitinen vei Titaanit avauserässä johtoon, mutta kotkalaiset saivat kokea sen jälkeen monta tukalaa hetkeä ennen kuin voitto oli taskussa.

Titaanit ja Muik Hockey tarjosivat vajaalle 400 katsojalle todellisen kiekkotrillerin. Taistelu kääntyi lopulta Titaaneille, mutta vasta jatkoajalla 3—2 (1—0, 0—0, 1—2, 1—0).

Viime pelit laiturina pelannut Jere Koikkalainen päästi kotijoukkueen piinasta. Puolustaja Arttu Räisänen malttoi odottaa syötölleen vapaan linjan, ja Koikkalainen pääsi nokituksin maalivahti Mathias Biskopin kanssa.

Voitto merkitsee, että Titaanit säilyttää Suomi-sarjan paikkansa varmasti voittamalla lauantaina Kotkaan saapuvan Lapuan Virkiän. Jos Titaanit häviää, joutuu se jännittämään karsintasarjan muiden pelien lopputuloksia.

Leväsellä hyvä viikonloppu

42 kertaa torjunut maalivahti Santeri Levänen oli yksi Titaanien sankareista.

— Työnteko ja kova taistelu tuottivat tuloksen, vaikka otimme tänään vähän liikaa jäähyjä, Levänen näki.

Viikonloppu tuotti Titaaneille viisi pistettä, mikä takaa erinomaisen asetelman kauden viimeiseen viikonloppuun.

Levänen oli yksi tuloksekkaan viikonlopun tärkeimmistä takuumiehistä.

— Oma pelini parani loppua kohti. Alussa pudotin kiekkoja. Ensimmäistä laukausta en nähnyt maskin takaa. Toinen osui meidän pelaajan mailaan, Levänen totesi.

Liikaa jäähyboksissa

Jälleen Titaanien ykköshyökkääjäksi noussut Panu Laitinen päätti ylivoimahyökkäyksen Roope Lantan kanssa komeaan maaliin ensimmäisessä erässä, mutta maalittoman toisen erän jälkeen Muik Hockey oli kääntää pelin itselleen.

— Muik oli jo toisessa erässä sillassa, mutta sitten jouduimme pelaamaan 11 minuuttia vajaalla. Kyllä siitä jo yleensä maalin saa aikaan, päävalmentaja Mika Iltola sanoi.

Pelin käännekohdaksi oli muodostua Titaanien puolustajan Markus Salmisen laitataklaus, josta erotuomari Jan Nordström tuomitsi sääntöjen mukaisesti pelirangaistuksen.

Titaanit kesti viiden minuutin alivoiman, mutta heti perään Felix Nyfors tasoitti. Huolimattomuus ei jäänyt siihen, vaan Samu Hulkko ja Tomi Salovaara pelasivat itsensä jäähyaitioon, ja Muik teki toisen maalin.

Muikin päävalmentaja ei niellyt tasoitusta

Titaanit joutui kuormittamaan avainpelaajiaan, mutta pelastajaksi nousi duunariketju Salovaara—Tino HoviJoni Jokila. Kolmikko painoi pelin väkisin vastustajan maalille ja Salovaara kiekon verkon perukoille hirveän mylläkän jälkeen ajassa 55.04.

— Erotuomarin olisi pitänyt laittaa peli poikki aikaisemmin. Maalivahdin alueella oli kaksikin titaanipelaajaa, Muik Hockeyn päävalmentaja Markus Ittonen sanoi.

Onneksi Suomi-sarjassa ei ole käytössä videotarkistusta. Maalia olisi tarkasteltu todennäköisesti pitkään ja hartaasti, eikä lopputulema olisi ollut välttämättä Titaaneille mieluinen.

Vaikea kausi, hyvä henki

Kahteen voittoon joukkonsa johdattanut Iltola muistutti, että kaikki on vielä mahdollista.

— Tämä on omissa käsissä, mutta panokset ovat kovat. Tehdään lyhyitä harjoituksia ja pidetään vire ja rentous yllä, Iltola sanoi.

Myös maalivahti uskoo pelihuumorin riittävän loppuun asti.

— Kausi on ollut vaikea, mutta hallille on ollut aina hauska tulla ja henki on ollut joukkueessa hyvä, Levänen totesi.