Jännitys söi HAS:n Aleksi Lepän tulosta EM-ammuntojen avauskilpailussa — Osa kilpailuista jää suomalaisilta haaveeksi, koska liitto unohti vahvistaa osallistumisen

Teemu Lahti

Aleksi Leppä ampuu seuraavan kerran EM-kisoissa perjantaina. Arkistokuva.
Aleksi Leppä ampuu seuraavan kerran EM-kisoissa perjantaina. Arkistokuva.

Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä aloitti yli kaksiviikkoisen EM-kisaurakkansa maanantaina. Ensimmäinen kisalaji oli 50 metrin pienoiskiväärin 60 laukauksen makuuammunta, jossa Leppä sijoittui 26:nneksi.

Tuloksen 620,5 ampunut Leppä aloitti kilpailun vaatimattomasti, kun kaksi ensimmäistä sarjaa tuottivat tulokset 101,7 ja 102,2. Neljä seuraava toivat pisteitä 103,6, 104,6, 103,9 ja 104,5.

— Alku oli vaikea. Tuli syke läpi, kun jännitti vähän. Ammunta oli ihan hyvää, mutta ei tullut hyviä kymppejä. Lopun 40 laukausta oli hyvää ammuntaa myös tuloksen puolesta. Sain sykkeen rauhoittumaan, ja ammunta oli samaa mitä harjoituksissakin. Olen kuitenkin tyytyväinen, sillä tavoite oli saada yli 620 pistettä, Leppä kertoi.

Suomi menetti jo ennen kisaa mahdollisuuden kilpailla joukkuekilpailussa, sillä Aleksi Lepän valmentajan Marko Lepän mukaan Suomen Ampumaurheiluliitto unohti vahvistaa kivääriampujien osallistumisen kisoihin.

Juho Kurki joutui seuraamaan avauskilpailun katsomosta, sillä hänelle ei löytynyt paikkaa kilpailussa.

Joni Stenström oli kisan 52:s tuloksella 615,1. Euroopan mestaruuden voitti Puolan Marcin Majka (629,3).

Suomen kiväärikolmikko jatkaa EM-ammuntoja perjantaina, jolloin vuorossa on pienoiskiväärin 3x40 laukauksen kilpailu. Kilpailu on kivääriampujien päätapahtuma, ja siinä on jaossa kaksi paikkaa Tokion olympialaisiin.

Ampumaurheiluliitto pyytää anteeksi

Ampumaurheiluliitto pahoittelee ilmoitusvahvistusten puuttumista.

Liiton sivuilla olevan tiedotteen mukaan Ampumaurheiluliitto teki alustavat ilmoittautumiset, mutta niitä ei vahvistettu.

— Saimme EM-kisojen johtajalta sähköpostin, jonka mukaan pääsemme mukaan ja että kaikki on kunnossa. Johtajan sähköposti ei ollutkaan mennyt eteenpäin järjestäjien organisaatiossa. Mitään ei ollut tehty, EM-joukkueen johtaja Per-Ole Lindell kertoo tiedotteessa.

— Teimme kaikkemme, jotta homma järjestyisi. Saimme kaikki muut suomalaiset mukaan paitsi tällä hetkellä aikuisten kaksi parikilpailun joukkuetta ja Juho Kurki 50 metrin pienoiskiväärin makuun kilpailuun. Tänään näemme, onko lisää paikkoja auennut, kun järjestäjät tietävät poisjäännit, Lindell kertoi.

Päivitetty klo 15.43: Lisätty Ampumaurheiluliiton kommentit