KTP edellä takamiesten taistossa — Kouvot kaatui jo toistamiseen

Lumikki Haaja

Kouvojen Tuomas Hirvonen (vasemmalla) jäi KTP:ta vastaan kokonaan pisteittä. Markus Rautasalo onnistui paremmin.

Kymenlaakson herruus on tukevasti Kotkassa. KTP-Basket kukisti Kouvolan Kouvot jo kauden avauksessa Kotkassa, ja nyt se toisti tempun Mansikka-aholla. Alusta loppuun jyrän alla ollut Kouvot kaatui lopulta selvin lukemin 82—96 (42—44).

KTP:n pääluku oli pysynyt lähes kolmen viikon maaottelutauon jälkeen samana. Suomen Cupin ottelussa loukkaantunut Juho Lehtoranta oli sivussa, mutta 43—vuotias Jari Vekkilä palasi kokoonpanoon, ja pääsi pelaamaan kauden ensimmäiset minuuttinsa. Pitkäaikaispotilaiden, Julius Rajalan ja Miika Heinosen, paluita odoteltiin, mutta turhaan.

KTP aloitti vahvasti ja karkasi viiden minuutin jälkeen 15—8 -vierasjohtoon. Varsinkin Tyrell Nelson operoi hyökkäyspäässä tehokkaasti kirjaten ensimmäiselle neljännekselle yhdeksän pistettä. Samaan aikaan Nelsonilla oli kuitenkin suuria vaikeuksia puolustaa kymmenen pistettä nostellutta Brian Asburya.

Kouvot kiri tilanteeseen 21—22, mutta KTP vastasi 8–0 -pyrähdyksellä. Vasta ottelun 13. kolmosyritys onnistui, kun Michael Pounds ampui tilanteeksi 21—30. Rautoja alussa kolistellut Matt Williams innostui kapteenin esimerkistä ja kiskaisi heti perään kaksi kolmosta sukkaan. KTP johti jo 38—27.

Kaukoheittonsa kanssa koko alkukauden tuskaillut Joonas Lehtoranta (kolmoset 3/15) siirsi kaaren takaa KTP:n 41—30 -johtoon, mutta Kouvot hivuttautui amerikkalaistensa tehoilla KTP:n kantaan. Puoliaika viettiin lukemissa 42-44.

Kouvojen David Gonzalvez survoi kolmannelle neljännekselle peräti 12 pistettä, mutta Kouvot ei päässyt millään KTP:n rinnalle. Vierasjoukkue tempaisi alle kahteen minuuttiin kolme kolmosta, joista Markus Rautasalo vastasi kahdesta, ja KTP siirtyi jo viidennen kerran 11 pisteen johtoon (60—71).

Kouvot oli viimeisen kerran jotakuinkin iskuetäisyydellä tilanteessa 66—73, mutta se ei saanut laajalla rintamalla hyökännyttä KTP:ta kuriin. Poundsin ajo muutti tilanteeksi 71—85 ja päätti lopullisesti Kouvojen pyristelyt.

Kouvoilta petti pahiten sen takakentän suomalaiskaksikko Tuomas HirvonenSeveri Kaukiainen, joka jäi kokonaan pisteittä ja kirjautti vain neljä syöttöäkin. 25 minuuttia pelannut Hirvonen on viimeksi jäänyt kokonaan pisteittä helmikuussa 2017. KTP:n vastaava osasto onnistui sen sijaan erinomaisesti. Antto Nikkarinen jakeli mukavat yhdeksän syöttöä ja jäi seitsemällä levypallollaan vain yhden päähän uran ennätyksestään. Pounds tulitti 12 pistettä ja Rautasalo säesti kahdella tärkeällä kolmosellaan.

Kaikkiaan KTP jakeli kauden ennätyksekseen 27 koriinjohtanutta syöttöä. Kauden parasta oli myös uskomaton kakkostarkkuus (27/34), sekä Nelsonin 23 pistettä. Williams komppasi 21 pisteellä, mikä sivuaa myös hänen kauden parastaan.

KTP nousi sarjataulukossa jo neljänneksi, joskin joukkueiden pelimäärät heittelevät merkittävästi. Lauantaina KTP kohtaa Uran Kaarinassa ja ensi tiistaina Lapuan Kobrat Kotkassa.