HP ei pystynyt nousemaan Manse PP:n ohi: "Ei kuitenkaan olisi ihmeitä tarvittu, että olisi voitettu"

Haminan Palloilijoille jäi vielä kirittävää lauantaille

Anssi Takala

HP kamppaili Tampereella kovaa, mutta voitto karkasi tällä kertaa käsistä.
HP kamppaili Tampereella kovaa, mutta voitto karkasi tällä kertaa käsistä.

Haminan Palloilijat olisi torstaina Ykköspesiksen kärkiottelussa ohittanut voitolla Manse PP:n ja noussut suoran nousijan paikalle, mutta siihen Juho Kaikon suojatit eivät pystyneet. Sen sijaan ennen ottelua kahdella pisteellä sarjaa johtanut Manse PP kasvatti eron Haminaan neljään voitettuaan 1—0 (1—1, 4—3). Aurinkoinen sää houkutteli Kauppiin 1376 katsojaa, luku jäi vain 42 katsojan päähän seuran yleisöennätyksestä.

— Katsojat saivat rahoilleen vastinetta, tapahtuma oli kiva. Ei kuitenkaan olisi ihmeitä tarvittu, että olisi voitettu, sanoi HP:n ykköspalkittu Matias Hangasmaa.

Ei kuitenkaan olisi ihmeitä tarvittu, että olisi voitettu. — Matias Hangasmaa

Manse PP voitti kolmostilanteet 19-11, joten sen voittoa ei voi pitää ansaitsemattomana. Kaikko oli silti tyytyväinen moneen asiaan sekä sisä- että ulkopelissä.

— Kun katsoo Mansen kotiutusyrityksiä, niin 4/17 on hyvä saldo. Silti harmittaa, kun voi helposti laskea neljä tikkiä annetun käsistä, Kaikko sanoi.

Odotetun tasaista 

Avausjakson kolmostilanteet menivät 6-4, HP:n juoksun löi Jani Ahonen kolmospuolen välilyönnillä. Toisella jaksolla HP:n paras vaihe osui heti ensimmäiseen sisävuoroon, kun Ville Lantiainen iski kärkietenijänä kunnarin tyhjään kenttään. Kauppi on hyvin avoin kakkospuolelta ja pallo painui pitkälle.

Hangasmaa iski vielä Lantiaisen kotiin ja vieraat johtivat. Manse kuitenkin tasoitti harhaheitolla kolmospuolelle ja seuraavassa sisävuorossaan etenijäjokeri Timo Torppa tasoitti 1—1:een tyhjään kenttään lyödyt kunnarit.

— Peli oli kokonaisuutena niin tasaista kuin osasi odottaa.

— Kolmostilanteita tehtiin liian vähän. Ykköskärki ei toiminut, mutta kakkoskärki oli parempi. Ville Harju oli mailan varressa hyvä, Kaikko sanoi.

Lauantaina pelataan Kotkassa toinen tärkeä ottelu taistelussa noususta. Jalkapallokenttä muuttaa pelin luonnetta.

— Näpyjä joutuu varmasti hakemaan enemmän itse etukentältä, kun pallo ei vieri niin pitkälle, Hangasmaa sanoi.

Uusi kohtaaminen heti lauantaina

Molemmat joukkueet harjoittelevat kerran areenalla, Manse PP saapuu Kotkaan jo perjantaina.

— Uskon yleisöä tulevan selvästi enemmän kuin mitä täällä oli. Yksi hyvä harjoitus riittää meillekin, ei ollut tarvetta harjoitella siellä useammin. Juoksujen määrä todennäköisesti vähenee tämänpäiväisestä, Kaikko sanoi.

Manse PP johti 4—2 kahdella kolmannen sisävuoronsa onnistumisella ennen HP:n viimeistä tasoittavaa. Tasoittavalla Lassi Vuorela löi vieraat juoksun päähän, mutta edellisessä Tampereen ottelussa toukokuussa viisi juoksua lyönyt Mikko Mahlamäki epäonnistui.

Torstai ei ollut joukkueiden ykköskotiuttajien päivä, Ville Keron saldo oli 1/7 ja Mahlamäen 0/4.