Säästellen pelannut Haminan Palloilijat otti Simon Kiristä rutiinivoiton

Sunnuntaina on tosi kyseessä, kun vieraaksi saapuu Oulun Lippo.

Raimo Eerola

Henri Heikkilä tuo juoksun ja saa läpsyn Joona Mäkelältä.

Tämäkin ottelu oli pelattava. Sarjataulukossa perää pitävä tulokas ei pystynyt horjuttamaan vahvaa haminalaisryhmää alkuunkaan. HP teki vain tarvittavan ja otti puhtaan 2—0 (5—1, 5—1) -kotivoiton. SiKi-leirissä myönnettiinkin, että voitosta ei edes haaveiltu. Lähes 700 kilometrin päästä tultiin hakemaan kokemusta.

— Tarkoitus oli lähteä tekemään kiusaa ja omaa peliä kehittämään. Tämä on nuorten poikien opintie, Kirin pelinjohtaja Janne Anttila kertoi.

— Ei me voitosta pelattu tänään missään vaiheessa, vieraiden parhaana palkittu Joonas Rajala komppasi.

Helle kelpasi 724-päiselle yleisölle, mutta pelaajille keli oli tuskainen. Avainpelaajia pyrittiinkin kuormittamaan mahdollisimman vähän.

Ville Aalto huilasi kokonaan ja Henri Heikkilä pelasi poikkeusellisesti jokerina. Isto Kauppinen nostettiin kokoonpanoon.

— Oli aika raskas keli pelata varsinkin näille juoksijamiehille. Sen takia vähän rotaatiota pyöriteltiin, HP:n pelinjohtaja Juho Kaikko perusteli.

Nyt on tärkeintä vaan, että jätkät palautuvat. — Juho Kaikko

Myös lyöjätilaston kärkinimeä, Mikko Mahlamäkeä säästeltiin. Lassi Vuorela sai nyt purkaa takatilanteita ykkösoptiona. Vuorela onnistui kolme kertaa kahdeksalla yrityksellä.

Mahlamäki pääsi lauteille viidesti ja pamautti miestä kotiin neljästi. Normaaliin lyöntijärjestykseen palataan oletettavasti hyvin pian.

Harjun Ville, Otso Mäkelä ja Mahlamäki ovat olleet pääkotiuttajat ja Mahla on joutunut vähän yksin paikoitellen kannattelemaan. Lassi löi tänään erittäin laadukkaita lyöntejä, Kaikko kehui.

— Lisäksi olemme lyöneet hirveän määrän laittomia ajolähtötilanteissa ja se on vähän syönyt meidän peliä. Lassi toi siihen ihan hyviä juttuja, Kaikko kertoi.

HP antoi juoksuja vain harhaheitoilla

Ulkokentällä HP oli vahva ja Kiri taas täysin aseeton. Kaksi juoksua HP kuitenkin antoi harhaheitoilla.

— Takanen kesti, mutta vastustaja teki kaksi juoksua harhaheitoilla. Niitä ei saa antaa. Joku toinen joukkue saattaa rankaista niistä vielä enemmän kuin Simo tänään pystyi, Kaikko sanoi.

Mailan varressa HP oli tarvittavan hyvä. Kirin ulkokenttä auttoi vähän, mutta enemmän kyse oli hyvistä lyönneistä. Neljä juoksua tuonut Heikkilä kiittelikin joukkueensa lyöntipeliä.

— Hyviä lyöntejä oli. En muista, että olisi kertaakaan tarvinnut edes syöksyä, HP-kapteeni kertoi.

Sunnuntaina HP kohtaa sarjan ennakkosuosikkeihin lukeutuvan Oulun Lipon, jota tähdittää lukkarilegenda Toni Kohonen.

— Mennään vähän normaalimpaan pelaajistoon, jolla olemme pelannut. Jos ei ihmeitä tapahdu, niin Aalto tulee jokeripaitaan ja Heikkilä yhdeksikön puolelle, Kaikko kertoi.

— Nyt alkaa elintärkeät tunnit Oulu-peliin asti. Nyt on tärkeintä vaan, että jätkät palautuvat.

Puhtaan voiton myötä HP nousi yksin sarjakärkeen.

Kommentoidut