HaPKia helpotti — Jimi Lassila mukana viidessä maalissa

Haminan Pallo-Kissojen asema Kolmosen kaakkoislohkon tyvessä helpottui ratkaisevasti tänään Heinolassa. HaPK tyrmästi isäntäjoukkue Union Plaanin 5—0 (0—0) ja — jos ei ihan ihmeitä tapahdu — varmisti sarjapaikan säilymisen myös ensi kaudeksi.

Puoliaikaa vietettiin maalittomassa tasatilanteessa, mutta toinen jakso oli HaPK:n Jimi Lassilan näytöstä. KTP:stä lainalla oleva 19-vuotias hyökkääjä teki kolme maalia ja oli järjestämässä kahta muutakin. Ne kirjattiin Joona Pasin ja kenttäpelaajaksi joutuneen varamaalivahti Joona Kuljun nimiin.

Loukkaantumisista ja muista poissaoloista pahoin kärsivällä HaPKilla oli penkillä vain kaksi vaihtopelaajaa, ja Kulju joutui kentälle, kun Ilmari Kontunen loukkasi jalkansa.

— Lähtökohta hipoi katastrofia, mutta onneksi olemme saaneet kakkosjoukkueesta täydennysmiehiä. Iso hattu täytyy nostaa esimerkiksi Petri Ristolalle ja Ari Mäenpäälle, jotka oman sarjan jo päätyttyä jaksavat tulla auttamaan, HaPK:n valmentaja Juha Jokela sanoi.

— Ja Jimi Lassila oli tietysti ihan kunkku. Tämä voitto tuli tarpeeseen, ja näyttää siltä, ettei kahdessa viimeisessä pelissä tarvitse enää jännittää.

Kolmosen kaakkoislohkosta putoaa yksi joukkue (jos sekään), ja HaPK on kaksi kierrosta ennen loppua kuusi pistettä jumbo Lappee JK:ta edellä. Union Plaaniinkin on eroa neljä pistettä.

HaPK pelaa vielä vieraissa Peli-Karhuja ja kotona Ristiinan Palloa vastaan.

Uusimmat uutiset