TPS-lupaus Pyyhtiä debytoi ikimuistoisesti, mutta vitsailu jätetään myöhemmäksi — KTP:n Argo Arbeiter harmitteli, ettei pronssisija vielä varmistunut

Vierasjoukkueen tyylipuhdas oma maali sytytti kotkalaisyleisön.

Raimo Eerola

TPS:n Sami Rähmönen jahtasi Antti Mäkijärveä. Vasemmalla TPS:n Matej Hradecky ja oikealla Tomas Hradecky.
TPS:n Sami Rähmönen jahtasi Antti Mäkijärveä. Vasemmalla TPS:n Matej Hradecky ja oikealla Tomas Hradecky.

Turun Palloseura vaihtaa nuorten maajoukkuepelaaja Niklas Pyyhtiän kentälle ottelun 85. minuutilla. Lupaus hyppää kentälle Ykkösen tasolla ensimmäistä kertaa.

Vaihdon jälkeen TPS heittää sivurajasta pallon kentälle pelikellon näyttäessä aikaa 85.27. Pyyhtiä koskee ensimmäisen kerran palloon syöttääkseen maalivahti Jere Koposelle. Ajassa 85.36 pallo on omassa maalissa.

— Ikimuistoinen debyytti. Ei ainakaan unohdu ihan heti, TPS-valmentaja Tommi Pikkarainen kommentoi ottelun jälkeen.

Älä koskaan syötä maalivahdille maalia kohti. Pyyhtiä unohti puolustajien perusopin, mutta Pikkarainen ei ollut moksiskaan vierasvoiton vesittäneestä lipsahduksesta.

— Hän pelasi upeat maaottelut ja ansaitsi mahdollisuutensa. Sellaista sattuu. Meidän puoleltamme ei tule mitään muuta kuin uutta matoa koukkuun.

— Varmasti itse muistaa tämän vähän kauemmin, mutta vitsaillaan vasta sitten, kun poika on vähän vanhempi, Pikkarainen hymyili.

Lisävirtaa lahjamaalista

Joka tapauksessa Pyyhtiä herätti kertaheitolla kaikki Arto Tolsa -areenalla värjötelleet 1 355 katsojaa.

KTP sai lahjamaalista lisävirtaa ja haki vimmatusti voittomaalia, mutta lupaavat rynnistykset kaatuivat aina viime hetkillä.

— Lopussa olisi pitänyt ratkaista ottelu vastahyökkäyksillä, mutta viimeiset syötöt olivat huonoja, KTP-valmentaja Argo Arbeiter harmitteli.

KTP on ottanut tällä kaudella monta voittoa keskinkertaisen peliesityksen jälkeen. Maanantain esityksellä täysi pistepotti olisi ollut oikeutettu, mutta nyt oli tyytyminen 1—1 (0—0) -tasapeliin.

TPS ei tullut puolivaloilla

Ensimmäiset viisitoista minuuttia TPS vyörytti väkevästi keskikentällä peliä tehneiden Tomas ja Matej Hradeckyn johdolla.

Vieraiden kova prässi avasi kuitenkin KTP:lle hyviä vastaiskupaikkoja ja turkulaiset reagoivat vetämällä prässiään maltillisemmaksi.

— Teimme ensimmäisellä puoliajalla virheitä meidän matalassa puolustamisessamme. KTP on hyvä joukkue — ei se vahingossa voittanut viittä peliä peräkkäin, Pikkarainen sanoi.

TPS kohtaa kahden viikon päästä kaksiosaisessa liigakarsinnassa Kokkolan Pallo-Veikot. TPS tuli kuitenkin merkityksettömään otteluun kovalla draivilla ja jotakuinkin parhaalla kokoonpanollaan.

— En näe mitään syytä miksi tässä vaiheessa kannattaisi pelata huonosti tai puolivaloilla, Pikkarainen ihmetteli.

TPS avasikin maalihanat Joakim Latosen toimesta kesken KTP:n painostuksen.

— Meillä oli paikat tehdä tarvittavat maalit, mutta niinhän se menee, että jos et itse tee, niin peli menee koko ajan vaikeammaksi, KTP-kapteeni Sebastian Dolivo sanoi.

Ensi kausi jo mielessä

Vaisu alkukausi jätti jossiteltavaa, mutta syysvireeseensä KTP voi olla tyytyväinen. Pelaajia on myös saatu ajettua sisään jo ensi kautta ajatellen, kuten jo konkarin lailla pelaava 19-vuotias Matias Paavola.

— Mietin jo paljon ensi kautta peluutuksessa. Olisin halunnut voittaa tämän pelin ja varmistaa kolmospaikan, niin olisin voinut laittaa enemmän nuoria pelaajia aloitukseen viimeiseen otteluun, Arbeiter sanoi.

Ykkösen päätöskierros pelataan sunnuntaina 20. lokakuuta. Kaksi pistettä Jaroa edellä oleva KTP kohtaa putoamaan tuomitun Tampereen Pallo-Veikot vieraissa.

OTTELUN MAALIT:

72 min 1—0: Valtteri Vesiaho purjehtii pitkällä juoksulla keskustaan ja pelaa hyvällä syötöllä Joakim Latosen vasemmalta läpi. KTP:n Matias Paavola liukuu laukauksen eteen, mutta pallo pomppaa onnekkaasti Paavolan jalasta yli maalivahti Jiri Kosken.

85 min 1—1: TPS:n Vesiaho heittää rajaheiton omalle päätyrajalle Aldayr Hernandezille, joka jatkaa maalivahti Jere Koposelle. Koponen syöttää juuri kentälle tulleelle Niklas Pyyhtiälle, jonka palautus lipuu hieman liikahtaneen Koposen ohi omaan maaliin.