Tunteikkaassa ja pitkässä tyttöjen Superin ottelussa vilahti keskisormikin, mutta HP vei lopulta voiton – "Täytyy olla tosi ylpeä"

Kimmo Seppälä

Silja Pakkanen humautti kentän tyhjäksi toisella jaksolla. Kuva on kesäkuulta naisten joukkueen ottelusta.
Silja Pakkanen humautti kentän tyhjäksi toisella jaksolla. Kuva on kesäkuulta naisten joukkueen ottelusta.

Haminan Palloilijat ja helsinkiläinen Roihu tahkosivat tyttöjen Superpesiksen ottelua Vallikentällä lähes kolme tuntia. HP sai kaksi sarjapistettä 2–1 (3–4, 6–5, 4–0) -voitolla.

– Nyt oli tunteikas peli. Kaverilta yksi pelaaja (Lina Olenius) sai punaisen kortinkin. Hän näytti keskisormea, en tiedä mihin päin, mutta tuomarit näkivät sen. Se on automaattisesti punainen, HP:n pelinjohtaja Topi Harden kertoi.

Avausjaksolla kumpikin pelasi suhteellisen hyvää ulkopeliä. HP johti puolivälissä 3–2, mutta Roihu hiipi ensin rinnalle ja viimeisessä sisävuorossa jaksovoittoon.

– Myönnän, että vastustajan lukkari vei minua ensimmäisellä jaksolla. Paransin omaa pelinjohtamistani, ja aloimme saada vääriä pois, Harden sanoi.

HP:n avausjakson juoksujen lyöjät olivat Riina Hallikainen (2) ja Taru Toikka.

Toisella jaksolla Roihu meni 2–0-johtoon, mutta Silja Pakkanen onnistui lyömään kolmannen vuoron ajolähtötilanteessa pallon kakkospesän päältä horisonttiin: 4 juoksua.

Roihu tuli viimeisen vuoron aloittavalla tasoihin, mutta HP jaksoi pinnistää jaksovoittoon Veera Toikan ja Elina Muurmanin lyönneillä.

– Emme luovuttaneet missään vaiheessa. Täytyy olla tosi ylpeä joukkueesta, Harden kiitti.

Supervuorossa HP piti ensin nollan. Peli ratkesi, kun Veera Toikka putsasi ajolähdön lyömällä takaa läpi.

HP on Superin 12 joukkueen A-lohkossa toisena. Vain kaksi parasta pääsevät välieriin.

21 pistettä keränneellä HP:llä on jäljellä kaksi peliä. Ensi maanantaina HP matkustaa Raumalle (23 p.) kärkijoukkueen vieraaksi. Runkosarja päättyy Haminassa maanantaina 17. elokuuta, vastassa on silloin keskikastin Jyväskylä.