Aleksi Leppä ampui ennätyksensä Saksassa, mutta se ei riittänyt 20 parhaan joukkoon – "Kertoo siitä, kuinka kaukana kärjestä oikeasti olemme"

Leppä.fi

Aleksi Leppä ampui ennätyksensä Saksassa, mutta se ei riittänyt 20 parhaan joukkoon – "Kertoo siitä, kuinka kaukana kärjestä oikeasti olemme"

Ilma-aseiden EM-kilpailuihin valmistautuva haminalainen Aleksi Leppä on kisojen alla mukavassa vireessä. Leppä ampui lauantaina Münchenissä 10 metrin ilmakiväärin peruskilpailussa oman ennätyksensä 629,3.

– Tänään oli hyvää ammuntaa. Viimeiseen sarjaan tuli vähän huonoja kymppejä, muuten oli hyvää tekemistä. Pitää olla tyytyväinen uudesta ennätyksestä, Leppä sanoi.

Edellinen ennätys parani 0,5 pisteellä, ja uusi jäi Suomen ennätyksestä (630,2) vajaan pisteen päähän. Kovatasoisessa H&N Cup -kilpailussa suorituksella sai silti vasta 21. sijan.

– Taso on hurja jopa kilpailussa, joka ei ole arvokilpailu, eikä siinä ole jaossa olympiapaikkoja. Toki se kertoo myös siitä, kuinka kaukana kansainvälisestä kärjestä me suomalaiset oikeasti olemme ilma-aseilla. Tulostaso maailmalla on parin viime vuoden aikana loikannut monella pisteellä ylöspäin, sanoi poikansa valmentaja Marko Leppä.

Muut suomalaiset jäivät kauas kärjestä: Sebastian Långström oli 54:s (625,1), Juho Kurki 63:s (623,8) ja Joni Stenström 70:s (622,5).

Peruskilpailun kärkimies oli Kiinan Jiawei Ding (633,1). Juho Kurjen nimissä olevaa Suomen ennätystä paremmin ampui kymmenen miestä.