Kaminen hyrisi Heinosen onnistumista — ”Viime kauden vaikeuksien jälkeen se lämmitti mieltä”

KTP-Basket löysi Nokialla ratkaisijan vaihtopenkiltä.

Erkki Hautaviita

Miika Heinonen
Miika Heinonen

KTP otti korisliigan kolmannessa ottelussaan ensimmäisen voiton, kun BC Nokia kaatui 85—72 (38—42) perjantaina.

Lapualla avausottelussa ulosajettu JayVaughn Pinkston oli 27 pisteellä tehokkain, mutta illan sankari löytyi vaihtopenkillä aloittaneiden joukosta.

Miika heitti pari isoa kolkkia sisään, kun kirivaiheemme alkoi. — Tomi Kaminen

Miika Heinonen heitti 11 pistettä, paransi korisliigaennätystään kahdeksalla, ja sytytti KTP:n ratkaisevaa 13—0-rynnistykseen kolmannella neljänneksellä.

— Miika heitti pari isoa kolkkia sisään, kun kirivaiheemme alkoi. Viime kauden vaikeuksien jälkeen se lämmitti mieltä, vvalmentaja Tomi Kaminen iloitsi.

Viime kausi meni pilalle

BC Nokian suurin johto oli 48—40, mutta pian sen jälkeen Heinonen tykitti kolmosensa ja vieraat johtivat jälkimmäisen jälkeen 55—54. Kun toinen penkillä aloittanut mies Michael Pounds upotti kaaren takaa 34. minuutilla, niin tilanne oli jo 63—73.

20-vuotias Heinonen on yksi KTP:n monista ”MuKi-pojista”. Hän tuli Kamisen mukana Kotkaan jo viime kaudella, mutta oli käytännössä koko kauden loukkaantuneena sivussa.

— Alaraajavamma sotki viime kauden täysin. Vähän se vaivasi vieläkin, lepäsin siksi Kauhajoki-pelinkin. Turha ottaa riskejä kauden alussa, Heinonen sanoi.

Heinonen on pelannut 55 poikien maaottelua — se kertoo lahjakkuudesta.

— Kansainvälistä kokemusta on tullut paljon. Toivottavasti ura Korisliigassakin jatkuu tästä. Alku oli tänään vähän heikko, mutta toisella jaksolla saimme stoppeja ja hyökkäyspeli nopeutui selvästi, Heinonen sanoi.

Palautetta levypalloista

KTP peluutti peräti kymmenen pelaajan rotaatiota. Vain Karhuja vastaan pisteittä jäänyt Kevin Langford pelasi yli puoli tuntia.

— Rotaatiossa oli tänään tosiaan leveyttä. Ei koko ottelu sentään hyvin mennyt, puoliajalla jouduin korottamaan ääntä puhuessani levypallojen ottamisen tärkeydestä, Kaminen sanoi.

Lahdessa keskiviikkona voittanut BC Nokia voitti avauspuolikkaan levypallot 24—18 ja haki yhdeksän hyökkkäyslevyriä. Toisella puolikkaalla tahti muuttui.

— Kun saimme puolustuspeliä kuntoon, niin samalla hyökkääminenkin helpottui, Kaminen tiivisti.

BC Nokian valmentaja Greg Gibson ei säästellyt sanojaan ottelun jälkeen.

— KTP oli joukkue, joka halusi voittaa enemmän. Tyydyttiko Lahti-voitto meitä sitten liikaa? Joka tapauksessa keskittyminen oli sillä tasolla, mitä en miesmuistiin ole nähnyt joukkueessani, Gibson sanoi.

Uusimmat uutiset