Kaisa Tynille halliennätys ja SM-hopeaa — Keskisalo kannusti käymään EM-kisojen tulosrajan kimppuun

AOP/ Vesa Pöppönen

Kaisa Tyni (keskellä) juoksi SM-hopeaa. Kuva on Kalevan kisoista viime kesältä.
Kaisa Tyni (keskellä) juoksi SM-hopeaa. Kuva on Kalevan kisoista viime kesältä.

Pyhtään Yritystä edustava haminalaisjuoksija Kaisa Tyni on oivassa alkuvuoden vireessä. Tyni, 28, nappasi SM-hallikisojen avauspäivänä Kuopiossa hopeaa 1 500 metrillä omalla halliennätysajallaan 4.20,54. Mestaruus meni Porvoon Sara Kuivistolle ajalla 4.19,39.

— Juoksu tuntui helpolta ja loppu tuli todella hyvin, Tyni iloitsi.

SM-mitali on Tynin kuudes, mutta ensimmäinen sitten Kalevan kisojen 800 metrin pronssin vuonna 2013. Hallissa Tyni on saanut mitaleja (kultaa 800 metrillä ja hopeaa 1 500 metrillä) viimeksi Tampereella seitsemän vuotta sitten.

Viime viikonloppuna Tyni juoksi Oslossa halliennätyksensä 3 000 metrillä. Haminalaisopettajan kunto on siksi hyvä, että esteiden euroopanmestari Jukka Keskisalo kehotti Tyniä käymään vielä tosissaan EM-hallikisojen 1 500 metrin tulosrajan kimppuun.

— Hän otti yhteyttä ja kannusti lähtemään Düsseldorfiin. Siellä olisi sopiva kisa, mutta katsotaan nyt, Tynin valmentaja Mika Soidinsalo sanoi.

EM-tulosraja on 4.18,00.

”Matka loppui kesken”

Tyni otti hopeaa taktisesti kypsällä juoksulla. Kuivisto meni kärjessä vähän karkuun, mutta Tyni peesasi Nathalie Blomqvistin perässä 1 000 metriin asti ja lähti sitten takaa-ajoon. Loppusuoralla Kuivisto joutui jo vilkuilemaan taakseen, kun Tyni tuli koko ajan lähemmäs.

— Matka loppui kesken. Jos olisi ollut 50 metriä lisää, Kaisa olisi voittanut, Soidinsalo sanoi.

Hanski pökkäsi viidenneksi

Naisten kuulantyönnössä Karhulan Urheilijoiden 18-vuotias Janette Hanski oli viides. Hanski työnsi parhaallaan 13,55. Oriveden Kaisa Kymäläinen ja Kuopion Eveliina Rouvali kävivät tiukan kamppailun voitosta. Kymäläinen työnsi toiseksi viimeisellään 15,59 ja voitti kuudella sentillä.

Naisten pituushypyn mestariksi loikkasi Turun Veikkojen Taika Koilahti tuloksella 629. Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava kotkalainen Gia Reinholm, 19, oli 11:s tuloksella 561.

Miesten 1 500 metrillä Kuusankosken Urheiluseuran Niklas Heikkilä, 18, kellotti ajan 3.57,49 ja oli viides.