Kymmenkunta junioria vaihtaa valmentajan mukana Peli-Karhuista Haminaan — Myös PeKa etsii edustusjoukkueeseensa uutta valmentajaa, sillä Ari Laitinen on ”jo kaikkensa antanut”

”PeKan edustusjoukkue on sen verran kovatasoinen, että sielläkään ei kaikille jatkamaan halukkaille olisi ollut pelipaikkaa. Siinä vaiheessa HaPK alkoi tuntua hyvältä vaihtoehdolta”, Saku Halonen sanoo.

Antti Kaarto

Saku Halonen johti Haminan Pallo-Kissojen harjoituksia keskiviikkona Ruissalon tekonurmella.
Saku Halonen johti Haminan Pallo-Kissojen harjoituksia keskiviikkona Ruissalon tekonurmella.

Haminan Pallo-Kissojen jalkapallojoukkueen uusi päävalmentaja Saku Halonen on tyytyväinen mies. Taustalla on viime viikolla tullut tieto sarjapaikan säilymisestä Kolmosessa ja takana ensimmäiset harjoitukset, joissa on ollut paikalla 25 pelaajaa.

— Se on hyvä määrä. Viime kaudellahan joutuivat ikämiehetkin välillä kentälle, Halonen sanoo.

HaPK putosi viime kauden päätteeksi Neloseen, mutta kun Kolmosen kaakkoislohkoon oli sarjapaikkaruletin jälkeen syntymässä yhden joukkueen vajaus, seura sai täydennysmenettelyssä paikan takaisin. Palloliiton väki kertoi päätöksestä haminalaisille viime viikon lopulla.

34-vuotias Halonen siirtyy HaPKiin Peli-Karhuista, jossa hän on valmentanut juniorijoukkueita seitsemän vuoden ajan. Sitä ennen hän luotsasi pitkään HaPKin vuonna 1995 syntyneiden poikien joukkuetta. Kotkassa asuva Halonen ehti keskustella paluusta Haminaan valmennushommiin jo ennen Kolmosen sarjapaikan palautusta, mutta ”eihän se ainakaan negatiivisesti päätökseen vaikuttanut”.

— Olihan se hyvä uutinen. Ei Nelosessa pelaaminen meille mikään kuolinisku olisi ollut, mutta Kolmonen mielletään sentään jo kilpasarjaksi. Tasoero on selvä, Halonen sanoo.

— Saamme kasaan erittäin hyvän valmennus- ja taustaryhmän. Mukana on HaPKissa jo ennestään olleita toimijoita ja lisänä mukaan tulee minulle PeKan vuosilta tuttuja henkilöitä. Tarkoitus on kehittää edustusjoukkueen toimintaa muutenkin kuin kentällä tapahtuvan osalta.

Uudistuvaan valmennusryhmään kuuluvat muiden muassa pitkän linjan hapkilaiset Sami Sahala ja Ari Mäenpää.

Tietysti pojilta menee aikaa totutellessa miesten maailmaan, mutta taitotaso näillä riittää kyllä. — Saku Halonen

Kymmenkunta junioria vaihtaa valmentajan mukana PeKasta Haminaan

HaPK ei ole koskaan pelannut Kolmosta (aiemmin 3. divisioona) ylemmällä sarjatasolla. Nelosessa seura vietti viimeksi kaksi kautta 2012—13. Sen jälkeen sijoitukset Kolmosessa ovat olleet 10, 7, 5, 9, 8 ja 11, ja Halonen tietää, että ensi kaudellakaan hänen joukkueensa ei lukeudu sarjan suosikkeihin.

— Viime vuodet, etenkin tämä viimeisin, ovat olleet vaikeita, emmekä me voi ensi kesänäkään lähteä kuuhun kurkottamaan. Sarjapaikan uusiminen pelaamalla on hyvä tavoite.

— Näyttää kuitenkin siltä, että saamme entistä isomman pelaajaringin kasaan. Ensimmäisissä harjoituksissa maanantaina oli jo 25 pelaajaa paikalla.

Halosen mukana PeKasta Haminaan siirtyy kymmenkunta A-juniori-ikäistä pelaajaa.

— Yritimme saada PeKassa A-junnujen joukkuetta kasaan, mutta riittävän moni ei ollut valmis sitoutumaan riittävään mukanaoloon. PeKan edustusjoukkue on sen verran kovatasoinen, että sielläkään ei kaikille jatkamaan halukkaille olisi ollut pelipaikkaa. Siinä vaiheessa HaPK alkoi tuntua hyvältä vaihtoehdolta.

— Tietysti pojilta menee aikaa totutellessa miesten maailmaan, mutta taitotaso näillä riittää kyllä. Nämä pojat ovat tottuneet harjoittelemaan hyvin. Toivottavasti he tuovat lisää virtaa myös entiseen runkoon. Iso muutos on edessä.

Myös PeKa etsii uutta valmentajaa

Myös Peli-Karhujen edustusjoukkue vaihtaa päävalmentajaa, sillä monivuotinen käskijä Ari Laitinen vetäytyy taustajoukkoihin.

— Olen ollut kauan mukana ja mielestäni jo kaikkeni antanut, Laitinen sanoo.

— Etsimme uutta valmentajaa, ja toivottavasti sellainen löytyy jo marraskuun aikana. Haluamme miehen, joka on valmis pidempiaikaiseen projektiin ja toimimaan meidän periaatteittemme mukaisesti. Tavoitteena säilyy nousu Kakkoseen, sillä sen tason joukkue Kotkaan tarvitaan.

Laitisen mukaan A-juniorien joukkomuutto Haminaan tapahtuu ”yhteisymmärryksessä”.

— Tosin minun mielestäni ainakin muutama heistä olisi voinut taistella paikasta myös PeKan edustusjoukkueessa. Siinä joukossa on lupaavia poikia.