HP avaa äitienpäivänä "paikallisvastustaja" Tamperetta vastaan – "Onhan tämä Oululle jonkinlainen etu"

HP avaa äitienpäivänä "paikallisvastustaja" Tamperetta vastaan – "Onhan tämä Oululle jonkinlainen etu"

Haminan Palloilijat avaa ensi kesän ykköspesiskauden äitienpäivänä. HP kohtaa toukokuun toisena sunnuntaina (12. 5.) Vallikentällä tamperelaisen Manse PP:n. Tampere on viime vuosina ollut yksi sarjan vahvimpia joukkueita — ja on etukäteisarvioissa sellainen myös ensi kaudella.

HP ja Manse PP tulevat kauden aikana toisilleen tutuiksi, sillä joukkueet kohtaavat kaikkiaan neljä kertaa. Kaksikko kun on asetettu vastakkain myös kaksinkertaisen sarjan ylimääräisillä "paikallispelikierroksilla".

– Yleisölle mielenkiintoisia matseja, mutta ei varmasti helpoimmasta päästä, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoi.

– Meidän laskelmissamme Tampere ja Oulu ovat meidän lisäksemme sarjan ennakkosuosikkeja, ja kun Oululla on paikalliskierroksilla vastassa Simon Kiri, niin onhan se heille jonkinlainen etu.

Miesten Ykköspesiksessä pelaa 12 joukkuetta. Runkosarjan voittaja nousee suoraan Superpesikseen kaudelle 2020. Ykkösen vanavedessä neljä seuraavaa joukkuetta jatkavat sarjan sisäisiin välieriin, joiden voittajat haastavat superpesisjoukkueet superpesiskarsinnassa. Superiin voi siis maksimissaan nousta jopa kolme uutta joukkuetta.

Ykköspesiksen joukkueet 2019:

Haminan Palloilijat, Kannuksen Ura, Laukaan Urheilijat, Manse PP, Oulun Lippo Juniorit, Puijon Pesis, Pöytyän Urheilijat, Simon Kiri, Sotkamon Jymy/2, Ulvilan Pesä-Veikot, Vähänkyrön Viesti, Ylivieskan Kuula.

Kannus, Laukaa ja Simo ovat nousijajoukkueita. HP ja Lippo pelasivat viime kaudella Superpesiksessä.