Hurja voittoputki katkesi, mutta Roope Mäkelä ei ollut kauhean pettynyt — ”Tämä oli pelinä parempi kuin sarja-avaus Pontevaa vastaan”

PeKa hävisi korisliigan vierasottelun viimeksi lähes vuosi sitten.

Tapio Ahlroth

Kouvottarien Claire Lamunu ja Maria Koskinen puolustivat PeKan Zykera Ricea.
Kouvottarien Claire Lamunu ja Maria Koskinen puolustivat PeKan Zykera Ricea.

Kaikki putket katkeavat joskus. Peli-Karhut voitti viime korisliigakaudella uskomattomat 16 vierasottelua peräkkäin matkalla mestaruuteen. Perjantaina hulppea voittosarja päättyi, kun Kouvottaret oli uuden kauden ensimmäisessä paikallisottelussa parempi 84—73 (39—42).

Vielä viisi minuuttia ennen ottelun loppua lukemat olivat tiukat 67—65. Kouvottarien ulkomaalaiskolmikon tämän kauden ainoa uusi hankinta Ameryst Alston istui sitten kuskin paikalle ja kutsui muun joukkueen sivuvaunuun. Viimeisen 10-minuuttisen aikana 13 pistettä pussittanut Alston latoi kaikkiaan muhkeat 40 pinnaa pelaamiensa vajaan 27 minuutin aikana. Kouvottaret vei viimeisen kympin 30—14.

Edellisen kerran PeKa oli hävinnyt vieraskentällä 20. lokakuuta 2018 Vimpelissä.

Ensimmäisellä puoliskolla Alston säkitti 12 pistettä, mutta istui kahden virheen takia yli puolet peliajasta vaihtopenkillä. Päävalmentaja Mika Hartonen aprikoi, että alun virhevaikeudet saattoivat lopulta olla joukkueen onni. Energiaa riitti ottelun ratkaisuvaiheisiin.

— Olimme varustautuneet siihen, että Alston olisi tullut takaisin peliin selkeästi myöhemmin kuin mitä hän nyt tuli. Hän halusi itse mennä kentälle aiemmin. Toisaalta pelimme oli kolmannella jaksolla pirstaleista, ja tarvitsimme häntä kentälle, Hartonen sanoi.

Sarja-avauksessa HBA:ta vastaan takamies Alston teki 22 pistettä. Kahden ottelun jälkeen 175-senttisen Ohio Staten kasvatin pistekeskiarvo on muikea 31.

Tapio Ahlroth

Kouvottarien Roosa Frimodig paini parketilla PeKan Tiasha Grayn kanssa.
Kouvottarien Roosa Frimodig paini parketilla PeKan Tiasha Grayn kanssa.

”Haluaisin aina voittaa, mutta...”

PeKan päävalmentaja Roope Mäkelä ei osannut olla kauhean pettynyt lopputuloksesta huolimatta. Edellisen kerran PeKa oli hävinnyt vieraskentällä 20. lokakuuta 2018 Vimpelissä. Kouvottarien liiganousun jälkeen Kymenlaakson derbyjen saldo on 4—10 PeKan eduksi.

— Haluaisin aina voittaa, mutta tämä oli pelinä parempi kuin yksikään harjoitusotteluistamme ja parempi kuin (voittoisa) sarja-avaus Pontevaa vastaan. Alston teki huikeita yksilösuorituksia. Siellä oli todella kovia koreja joukossa.

Levypallot olivat jo harjoitusmatseissa PeKan murheenkryyni. Mäkelä ei halunnut selitellä joukkueen vaihtuvuuden vaikutuksella. Vasta torstaina Suomeen saapunut Zykira Lewis (15/4/3r) pelasi ensimmäisen ottelunsa PeKan takamiehenä, kun Ashton Millenderin sopimus purettiin.

— Emmehän me kovin hyvin toisiamme kentällä löytäneet. Pisteitä tuli enimmäkseen yksilösuoritusten kautta, Mäkelä summasi.

Tiasha Gray (18/2/5s/3r) ja Zykera Rice (15/10) joutuivat Lewisin ohella virhevaikeuksiin. Elena Melto nakutti 16 minuutissa kympin täyteen, mutta katosi toisella puoliskolla kuvasta ja teki vain kaksi pistettä.

Uusimmat uutiset