"Kivaa, että pääsee kunnolla pelaamaan" – Tytti Bertling on pelannut seitsemän ottelua 12 päivän aikana, mutta väsymys ei tunnu, kun HP voittaa koko ajan

Nyt kaatui Vallikentällä Janakkala.

Arkisto

16-vuotias Tytti Bertling on HP.n naisjoukkueen kärkilyöntitilastossa kakkosena.
16-vuotias Tytti Bertling on HP.n naisjoukkueen kärkilyöntitilastossa kakkosena.

– Pesis on kesän kohokohta. Kivaa, että pääsee kunnolla pelaamaan, HP:n naisjoukkueen kärkietenijä Tytti Bertling sanoo.

"Kunnolla pelaamaan" tarkoittaa yli puolelle HP:n ykköspesisjoukkueesta ottelua suunnilleen joka toinen päivä. 16-vuotias Bertling kun pelaa monen muun tavoin myös tyttöjen superpesistä HP:n B-tyttöjen joukkueessa. Pari nuorinta urakoi vielä C-tytöissäkin.

Nuoriso-osasto pelasi keskiviikkona seitsemännen ottelun 12 viimeksi kuluneen päivän aikana, kun HP:n naiset kukistivat Janakkalan Janan 2–0 (1–0, 7–1).

Sarjatulokas HP on voittanut viidestä ottelustaan neljä ja on lohkossaan toisena.

– Kroppa on välillä väsynyt, mutta se kuuluu asiaan. Pitää vain huolehtia hyvin venyttelystä ja lihashuollosta, kun pelejä on näin tiheään, Bertling sanoi.

Tytti Bertling on HP:n entisen superpesispelaajan ja naisten joukkueen kakkospelinjohtajana toimivan Janne Bertlingin tytär. Isä-Bertling tykitti parhaalla kaudellaan 1999 superissa komeat 49 juoksua. Ei siis ole ihme, että tytärkin sai jo pienenä ensimmäisen kerran pesäpallomailan käteensä.

Välillä pesäpalloilu kuitenkin jäi, kun Bertling innostui taitoluistelusta.

– Se oli pienempänä se oma juttu, mutta suunnilleen 12-vuotiaana ajattelin kokeilla uudestaan pesistä. Ja tässä sitä nyt ollaan.

16-vuotias nopsajalkainen koppari on aloittanut ykköspesiksessä komeasti. Hän on 23 kärkilyönnillä HP:n kärkilyöntitilaston kakkonen Inka Pietilän jälkeen ja on tuonut viidessä ottelussa jo yhdeksän juoksua. Lyötyjä on vain yksi, mutta se oli sitten sitäkin makeampi: jaksovoiton tuonut kunnari tyhjään kenttään viime sunnuntaina sarjan kärkijoukkueen Kankaanpään kotikentällä.

Kroppa on välillä väsynyt, mutta se kuuluu asiaan. — Tytti Bertling

– Tarkoitus oli vain päästä kentälle, mutta Kankaanpään ulkokenttä vähän avusti ja päästi pallon kakkospuolelta läpi.

– Sielläkin (kuten Vallikentällä) kakkospuolen läpilyönneistä tulee helposti kunnareita, ja siellä se sattui just oikeaan paikkaan, Bertling myhäili.

Arkisto

Eerika Marttila juoksi toisella jaksolla kakkoselta suoraan kotipesään asti ja vei HP:n 3 –0-johtoon.
Eerika Marttila juoksi toisella jaksolla kakkoselta suoraan kotipesään asti ja vei HP:n 3 –0-johtoon.

Janakkalaa vastaan HP:n kärki jäi ilman lyötyjä tai tuotuja. Kärkilyöntejä kertyi kolme. Kerran Bertling väläytti nopeuttaan karkaamalla tolppasyötöstä ilman lyöntiä ykköselle.

– Tytti on fysiikaltaan ihan Suomen huippuja ikäisissään. Kunhan saadaan lisää pelejä alle, hyvä ura on edessä, HP:n pelinjohtaja Jussi Toikka kehaisi.

HP oli avausjaksolla sisäpelissään tahmea ja sai jakson ainoan juoksun vapaataipaleella. Tauon jälkeen oranssipaidat tulivat kentälle ihan toisella ilmeellä, mutta Janakkala roikkui silti mukana viimeisen vuoron alkuun asti (3–1).

Sitten etenijäjokeri Riina Hallikainen löi loistolyönnin kolmoskulmaan, juoksi kunnarin tyhjään kenttään, ja avasi HP:n juoksuhanat.

– Sen jälkeen alkoi tulla juoksuja hyvillä lyönneillä, Toikka sanoi.

– Hyvä voitto tämäkin oli, sillä Janakkala on saanut uusia pelaajia ja on vahvistunut sitten viime näkemän.

Kunnarin lyönyt Hallikainen palkittiin HP:n kakkospalkinnolla. Ykköspalkinnon kävi noutamassa kahdeksan kärkilyöntiä nakutellut Inka Pietilä.

HP pelaa seuraavaksi lauantaina Pöytyällä.

Arkisto

Veera Toikka sotki tolpillaan jälleen vastustajan lyöntipeliä pahasti.
Veera Toikka sotki tolpillaan jälleen vastustajan lyöntipeliä pahasti.