Oma koira puri ja lässytti mennessään – "Toimin ennemmin fiksujen urheilijoiden kanssa"

Pyrintö haki vierasvoiton Kotkasta KTP:sta potkut saaneen Shaq Thomasin johdolla.

Raimo Eerola

Braxton Huggins vääntäytyi korintekoon Pyrintö-pelaajien keskeltä.
Braxton Huggins vääntäytyi korintekoon Pyrintö-pelaajien keskeltä.

Marraskuussa KTP-Basketista vapautettu Shaq Thomas ei malttanut perjantaina olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseen.

Tampereen Pyrinnön kaappaama amerikkalaislaituri oli juuri takonut kauden toiseksi korkeimman saldon, 19 pistettä, ja miehen uusi joukkue oli ottanut makean 91–93 (50–51) -vierasvoiton KTP:sta.

– Hyvinhän se pelasi, mutta että se tulee vielä pelin jälkeen lässyttämään jotain bye bye -juttuja, niin pinnat laskivat entisestään, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen pudisteli päätään.

Joku voisi jo miettiä, että kannattiko noin hyvin pelannut pelaaja päästää pois, mutta Kaminen on episodin jälkeen entistä vakuuttuneempi päätöksestään.

– Siinä oli niin monia juttuja, että parempi näin. Toimin ennemmin fiksujen urheilijoiden kanssa, Kaminen linjasi.

Heitto löytyi Tampereella

Medialle Thomas ei revitellyt, vaikka joukkuekaverit yllyttivätkin kuittaamaan entiselle seuralleen.

– Sano että kiva voittaa vihdoin kotisalissa, Pyrinnön penkiltä ohjeistettiin mikrofonille kävellyttä Thomasia.

– Kiva oli pelata täällä ja olen vain iloinen, että voitimme, Thomas kuitenkin niputti.

KTP-paitaan Thomas ei koskaan sopeutunut, mutta Pyrinnön iloiseen vauhtipeliin hän tuntuu istuvan paremmin. Aiemmin kadoksissa ollut heittokin tuntuu nyt löytyneen, sillä Thomasin pisteet syntyivät peräti 73:n prosentin tarkkuudella.

Pyrinnön "säntäilypaikka" tuo tuloksia

Pyrinnölle ei ennen kauden alkua povailtua suurta menestystä, mutta niin vain Miikka Sopasen ja Damon Williamsin valmentama ryhmä on hämmentänyt erikoisella 1–3–1-paikkapuolustuksellaan illasta toiseen ja hävinnyt sensaatiomaisesti vasta kaksi ottelua.

– Onnittelut Pyrinnölle. Heillä on toimiva konsepti ja jätkät pelaavat hurjalla itseluottamuksella. Ei heidän 11 (voittoa)–2 (tappiota) ole sattumaa, Kaminen sanoi.

KTP oli varsinkin ottelun alussa suurissa vaikeuksissa Pyrinnön säntäilypaikan kanssa ja oma peli-ilme huokui haluttomuutta. Pyrintö karkasi Thomasin unelma-alun myötä heti 16–27 –vierasjohtoon.

Kaminen löysi syyn harjoitusparketilta. Jo ennen ottelua valmentaja epäili Ruudun TV-kameroille, että treenaaminen ei taida olla KTP:n juttu.

– Ei vain ole ollut hyvää meininkiä. En tiedä mistä se johtuu – jos tietäisin, niin ei me silloin treenattaisi huonosti, Kaminen selvensi lausuntoaan.

– Meillä ei ole mitään supernopeita jätkiä, tämä on diesel-joukkue, joten en minäkään voi odottaa hirveää tempoa treeneissä. Mutta tekemisen tason pitää olla parempaa, Kaminen vaati.

Pinna paloi ehkä liikaakin

Valmentajan hihat paloivat lopullisesti toisen neljänneksen alkaessa karmealla 0–6-pätkällä. Kirosanat raikasivat ennennäkemättömän kovaa, kun Kaminen joutui ottamaan aikalisän jo 38 sekunnin jälkeen.

– Se aneemisuus ja letkuperseily purkautui – joku raja pitää olla, Kaminen hämmästeli.

– Mutta ehkä tuli vähän liikaa sanottua.

Thomasin KTP:ssa korvannut DeAndre Daniels ei edelleenkään ole pystynyt vastaamaan häneen kohdistuneisiin odotuksiin. Sen sijaan Braxton Huggins laittoi tuulemaan 26 pisteen edestä.

– Kun meillä oli maltti mukana, niin peli oli ajoittain ihan hyvää. Mutta sitten tulee hirveitä lapsuksia, joita ei hyvälle joukkueelle saisi tulla.

KTP kohtaa ensi keskiviikkona Kataja Basketin Joensuussa.

Pisteet/levypallot:

KTP–Pyrintö 91–93 (21–29, 29–22, 21–27, 20–15)

KTP: Braxton Huggins 26/4/5 syöttöä, Gregory Mangano 17/9, Joseph Burton 16/23, Joonas Lehtoranta 12/2, DeAndre Daniels 10/4, Joni Herrala 5/2, Topias Kuukkanen 3/2, Michael Pounds 2/0, Joonas Timonen 0/0, Markus Rautasalo 0/0, Cedric Latimer 0/0, Emil Uotila 0/0.

Pyrintö: Marcus Lewis 26/5, Shaquille Thomas 19/2, Shawn Hopkins 15/4, Osku Heinonen 11/2, Brady Skeens 11/14, David Gonzalvez 8/6/6 syöttöä, Lassi Kilpinen 3/0, Panu Peltokangas 0/0, Tomas Pihlajamäki 0/1.

Erotuomarit: Miltiadis Ioannidis, Joona Haaja, Jukka Mustapää

Näin pelattiin

Ottelun ratkaisu:

KTP nousi viimeisellä minuutilla 89–91-iskuasemaan, mutta epäonnistui viimeisessä puolustuksessaan. Pyrinnön David Gonzalvez unohtui korin alle ja amerikkalaislaituri pääsi nostamaan 15 sekuntia ennen loppua helpon ratkaisukorin.

Kentän tähti:

KTP:n hylkäämä Shaq Thomas pelasi kolmannen ottelunsa Pyrintö-paidassa ja sai vastuuta 22 minuutin edestä. Amerikkalainen halusi näyttää entiselle joukkueelleen ja takoi tilastoihin 19 pistettä hyvillä prosenteilla.

Tilasto ei valehtele:

Vanha viisaus levypallojen ja ottelun voiton kulkemisesta käsi kädessä kumoutui jälleen kerran, sillä KTP vei irtopallot peräti 51–38. Joe Burtonin 23 levypalloa on kovin noteeraus KTP-paidassa sitten joulukuun 2001 ja Ronald DeGrayn. Lukema on myös kovin koko Korisliigassa yli kahteen vuoteen.

Uusimmat uutiset