Kymenlaakson paikallisderbyssä aiotaan vedellä sukille – "Ei ole yhtään helppoa peliä"

KTP aikoo lepuuttaa joitakin pelaajiaan MyPa-pelissä. Loukkaantumisia ei ole, mutta kaksi miestä on yhden varoituksen päässä pelikiellosta.

Antti Kaarto

Ville Makkonen haastatteli Tomas Turusta (vasemmalla) ja Valtteri Vesiahoa tiistaina Kotkan torilla.
Ville Makkonen haastatteli Tomas Turusta (vasemmalla) ja Valtteri Vesiahoa tiistaina Kotkan torilla.

Ykkösen kauden ensimmäinen Kymenlaakson paikalliskamppailu KTP–MyPa päättyy keskiviikkona 0–1 tai 4–0 riippuen siitä, keneltä kysytään.

MyPan kotkalaismaalivahti Tomas Turunen veikkasi niukkaa vierasvoittoa.

– KTP on hyvä jengi, mutta kyllä me voimme kolme pistettä hoitaa. Pelataan kovalla taistelutahdolla, ja miten se menikään, sukille, Turunen velmuili Kotkassa suositusta kovaa pelityyliä kuvaavasta sanonnasta.

"Vähän sukille" aikoo vedellä myös KTP, sanoo 4–0-tulosta veikannut toppari Valtteri Vesiaho.

– Otamme pallonhallinnan kautta homman haltuun, eiköhän se voitto irtoa.

MyPalla vähämaalisia matseja

MyPa on Ykkösessä toiseksi viimeisenä. Neljästä ottelustaan se on saanut yhden pisteen viime lauantaina maalittomasta kotitasapelistä AC Kajaania vastaan.

– Pistetili auki, mutta pelasimme puoli tuntia ylivoimalla. Olisi pitänyt pystyä tekemään maali. Puolustuksemme on ollut ihan hyvää, vain neljä maalia omiin tällä kaudella, mutta olemme tehneet vain yhden maalin. Hyökkäyspäähän pitäisi kaivaa jostain tehoja, Turunen sanoi.

KTP on sarjassa kolmantena, tasapisteissä (11) muun joukkueen kanssa. Kuudessa ottelussa omissa on soinut neljä kertaa, takaiskuista peräti kolme tuli 2–3-kotitappiossa MP:lle.

– Sitä peliä lukuun ottamatta puolustus on toiminut. Toivottavasti nyt saisimme palloja maaliin jo ensimmäisen puoliajan paikoista. Paikkoja on luotu, mutta tulee vaikeaa, kun ei saa paikoista sisään, Vesiaho sanoi.

Hänelle Kymenlaakson paikallispeli on uran ensimmäinen.

– Odotan innolla. Kokemusta on vain stadin derbystä (HJK–HIFK), ei ole täällä ehkä ihan yhtä iso, mutta derby on aina derby, HJK-taustainen Vesiaho sanoi.

– Ai sanoiko Valtteri, että stadin derby ei ole yhtä iso kuin täällä, vai miten kuulin? Turunen kuittasi.

Kierrätystä tulossa MyPa-peliin

KTP pelaa tällä viikolla vielä lauantaina Oulussa. Sarjakärki AC Oulu on voittanut kaikki kuusi otteluaan, ja on jahtiporukasta jo seitsemän pisteen päässä. Ero ei saisi enää kasvaa.

KTP on selvä ennakkosuosikki MyPaa vastaan. Päävalmentaja Argo Arbeiter kiistää, että Oulu-peli olisi viikon päätavoite ja keskiviikko vain välipala.

– Sarja on paljon tasaisempi kuin viime kaudella, ei ole yhtään helppoa peliä. Vaikka voitimme Gnistanin 3–0, se oli pirun vaikea peli, samoin viimeksi EIF (1–0-vierasvoitto). Ei ole yhtään sellaista peliä, että tietää etukäteen voittavansa, Arbeiter sanoi.

Kierrätystä on kuitenkin pitkän Oulun-reissun edellä MyPa-pelissä luvassa. Arbeiter ei paljasta, millä pelipaikoilla.

Yhden keltaisen kortin päässä pelikiellosta ovat Matias Lindfors ja David Ramadingaye. Loukkaantuneita pelaajia ei joukkueessa ole.

– Aloitimme harjoittelun rauhallisella tahdilla, ja olemme kasvattaneet treenimäärä vähän kerrallaan. Silloin kroppa ehtii tottua, Arbeiter uskoo vammojen vähyyden syyksi.

KTP–MyPa pelataan Arto Tolsa -areenalla keskiviikkona klo 18.30. Portit aukeavat klo 17.15. Kausikorttilaisten ja ennakkolipun ostaneiden tulee olla paikalla viimeistään kello 17.45.

Uusimmat uutiset