Titaanien kausi ei olisi jatkunut voitollakaan, päävalmentaja toivoo nykyrungon jatkavan – "Yhteisöllisyys kopissa on ollut uskomatonta"

Karhu HT riisti Titaanien johtoaseman ja paineli voittoon. Se ei ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella.

Raimo Eerola

Elmeri Kotro on kertonut jättävänsä Titaanit. Kauden päätösottelussa hän iski yhden maalin ja sai päävalmentajan kehut asenteestaan. Kuva on perjantain HCIK-ottelusta.
Elmeri Kotro on kertonut jättävänsä Titaanit. Kauden päätösottelussa hän iski yhden maalin ja sai päävalmentajan kehut asenteestaan. Kuva on perjantain HCIK-ottelusta.

Kotkan Titaanien pelit jääkiekon Suomi-sarjassa päättyivät sunnuntaina. Alemman loppusarjan voittanut Karhu HT vei kotiottelunsa 5–3 (1–1, 1–2, 3–0), Titaanit jäi sarjakolmoseksi ja ulos pudotuspelien avauskierrokselta.

Voittokaan ei olisi vienyt Titaaneita jatkopeleihin, sillä S-Kiekko varmisti loppusarjan kakkossijan ja toisen playoff-paikan voittamalla Laser HT:n 6–3.

S-Kiekon ottelu alkoi puolitoista tuntia ennen Titaanien peliä. Päävalmentaja Mika Iltola ei usko, että sarjatilanteen ratkeaminen kesken oman pelin olisi vaikuttanut siihen, että Titaanien johtoasema karkasi päätöserässä.

– Valmennus seurasi S-Kiekon pelin tilannetta, mutta sanoin pelaajille, etteivät he tuijottaisi sitä. Onhan sen tuloksen joku saattanut vilkaista.

– Meillä oli viimeisessä erässä epäonneakin. Ensin vastustaja ampui suorasta hyökkäyksestä, ja kimposi laukausta peittäneen pelaajamme luistimesta suoraan avopaikkaan. Toinen maali meni puolestaan luistimesta sisään. Ensimmäinen ja toinen erä olivat meiltä hyviä, kolmannessa hakkasimme päätä Karhun puolustuslinjaan. He pelasivat yksinkertaisesti ja purkivat kiekkoa pois, Iltola summasi päätösottelun.

Titaanien maaleista vastasivat Elmeri Kotro, Anton Hyvärinen ja Johannes Hakuli. Niilo Pussiselle merkittiin vain 17 torjuntaa, Karhu HT:n Veli-Matti Mäkiselle 35.

Viimeinen peli kuin koko kausi

Viimeisestä pelistä tuli Iltolalle mielleyhtymiä Titaanien koko kauteen.

– Hallitsimme kauden aikana monessa ottelussa peliä samalla tavalla kuin nyt toisessa erässä (torjunnat 19–4), muttemme pystyneet voittamaan niitä, kun johtoasema karkasi.

Joukkueen heikoin kausi osui Iltolan mukaan loka–marraskuulle. Sinä aikana Titaanit voitti viisi peliä ja hävisi yhdeksän. Mukaan mahtui marraskuinen viiden pelin tappioputki.

– Silloin taapersimme ja menetimme paljon pisteitä ja johtoasemia. Tämän vuoden peleihin olen tyytyväinen, Iltola sanoo.

Hänen mukaansa ajatus on, että nykyrunko jatkaisi mahdollisimman suuressa määrin, ja lisäksi seura tekisi muutamia täsmähankintoja.

– Teemme paljon töitä ja olemme ensi kaudella parempia. Meillä oli aika monta pelaajaa, joille kausi oli ensimmäinen Suomi-sarjassa. Uusi sarjataso vaatii totuttelua, seuraava kausi on kasvun paikka.

Joukkueen peli-ilmeeseen Iltola kertoo olleensa tyytyväinen.

– Ja joukkuehenki on ollut erittäin hyvä. Yhteisöllisyys pukukopissa on ollut jotain ihan uskomatonta.

Jäisikö Kotro sittenkin?

Ilman pelaajamuutoksia tuskin kuitenkaan selvitään.

– Jotkut hakevat muualle opiskelemaan, pitää katsoa miten heidän kanssaan käy. Joukkueen kasaaminen ei kuitenkaan saisi mennä yhtä pitkälle kevääseen kuin viime vuonna. Viikon nuolemme haavoja, sitten lähdemme rakentamaan uutta kautta, Iltola sanoi.

Runkomiehistä esimerkiksi Elmeri Kotro kertoi Kymen Sanomien haastattelussa jättävänsä Titaanit, koska hänen opintonsa Kotkassa päättyvät.

– Katsotaan nyt mitä Elmeri tekee, Iltola sanoi.

– Hänestä näki tänään, että hän todella halusi jatkaa kautta. Nelosketju (Kotro, Leevi Pekkarinen, Erik Naroma) oli todella hyvä.