PeKa on tainnut löytää kultakimpaleen — Brooke McCarty loisti, kun kotkalaiset murskasivat kärkijoukkue Pontevan

Raimo Eerola

Brooke McCarty pelasi ensimmäisen kotiottelunsa Peli-Karhujen paidassa häikäisevän hyvin.
Brooke McCarty pelasi ensimmäisen kotiottelunsa Peli-Karhujen paidassa häikäisevän hyvin.

Peli-Karhut vaihtoi pari viikkoa sitten amerikkalaisvahvistuksensa Ashli Paynen numeroa pienempään. Vaihdokki, vain 164-senttinen Brooke McCarty pelasi ensimmäisen kotiottelunsa naisten korisliigassa tänään — ja häikäisevästi pelasikin.

Vaihtopenkillä aloittanut McCarty sai kärkijoukkue Hyvinkään Pontevaa vastaan peliaikaa vajaat 29 minuuttia ja käytti sen tehokkaasti: 26 pistettä 83 prosentin heittotarkkuudella, kolme levypalloa, yhdeksän koriin johtanutta syöttöä ja neljä riistoa. Ei ihme, että kotiyleisö osoitti raivoisasti suosiotaan, kun McCarty kuulutettiin ottelun jälkeen parhaiden pelaajien palkintoja noutamaan.

PeKa murskasi Pontevan 109—83 (51—41) ja otti viidennen peräkkäisen voittonsa. Niistä neljä on tullut sarjan kärkipään joukkueita vastaan.

40 pistettä enemmän kuin Pontevaa vastaan keskimäärin

Ponteva oli voittanut yhdeksän ottelua peräkkäin ennen Kotkan-reissuaan. PeKa syttyi kuitenkin niin hienoon hyökkäyspeliin, ettei vierailla ollut mitään jakoa.

Linda Lehtoranta (20/6/7 syöttöä) heitti viisi ensimmäistä pelitilanneheittoaan koriin ja oli tehnyt 11 minuutissa jo 13 pistettä. Kun hänen tahtinsa vähän tasaantui, Noora Järvikangas astui esiin. Hän heitti 22 pistettä (oma liigaennätys on 23), repi 11 levypalloa (sivuaa uran ennätystä) ja hoiteli siinä sivussa oman osansa Pontevan isojen korinaluspelaajien puolustamisesta.

PeKa johti tauolla 10 pisteellä ja karkasi kolmannella kympillä jo 17 pisteen päähän. Peli oli sillä selvä. Pontevaa vastaan oli ennen tätä tehty tällä kaudella 69,6 pistettä ottelua kohti, josta PeKa pani siis lähes 40 pistettä paremmaksi.

Seuraavaksi HBA ja Honka

PeKan pelit jatkuvat ensi viikolla kahdella vierasottelulla pääkaupunkiseudulla. Torstaina on vastassa Helsingissä Mäkelänrinteen akatemian HBA ja lauantaina Espoossa Honka.

Luetuimmat