Päivä ilman birdieitä pudotti Pulkkasta Etelä-Afrikassa

EPA-EFE/CHRISTIAAN KOTZE

Tapio Pulkkasen toinen kierros Nedbank Golf Challengessa, "Afrikan majorissa", meni ilman yhtään birdietä.

Tapio Pulkkasen haaveet selviytymisestä golfin Euroopan-kiertueen viimeiseen turnaukseen Dubaihin kokivat kovia tänään Etelä-Afrikassa. Pulkkanen pelasi kiertueen toisen finaaliturnauksen toisen kierroksen 76 lyönnillä (neljä yli parin) ja putosi jaetulta 13. sijalta jaetulle sijalle 45. Hän on kisan puolivälissä tuloksessa +3 (71+76).

Kymen Golfin miehen tuloskortiin merkittiin tänään 14 paria ja neljä bogia. Kierros ilman yhtään birdietä on Pulkkaselle vasta toinen koko kauden aikana (82 kierrosta).

— Etuysillä oli birdiepaikkoja, mutta yksikään putti ei uponnut, Pulkkanen sanoi.

Jälkimmäisellä yhdeksän reiän puoliskolla paikatkin olivat vähissä, ja par-sarjan rikkoivat vain kolme bogia.

— Kenttä on vaativa ja bogeja tulee väkisinkin. Nyt pitää vain saada viikonloppuna paljon birdieitä aikaan, Pulkkanen sanoi.

Korhonen kiristi takaisin kolmoseksi

Nedbank Golf Challenge -turnaus pelataan Sun Cityn Gary Player -kentällä, joka on lähes 7 100 metrin mittaisena pisin tämän kauden Europan-kiertueella. 72 pelaajasta vain 25 on pelannut puoliväliin alle parin.

Kärkipaikalla jatkaa Espanjan Sergio Garcia tuloksella —9 (64+71). Eteläafrikkalainen Louis Oosthuizen nousi lyönnin päähän toiseksi (69+67). Toiselta sijalta matkaan lähtenyt Mikko Korhonen putosi välillä jo kahdeksan lyönnin päähän Garciasta, mutta hieno loppu (kolme birdietä yhdeksällä viimeisellä reiällä) nosti suomalaisen takaisin kärkikolmikkoon. Korhosen tulos on —6 (68+70).

Päivän erikoisimmasta kierroksesta vastasi englantilainen Ross Fisher. Hän hurjasteli 14 ensimmäistä reikää kahdeksan alle parin, mutta teki 15:nnelle (par 4) yhdeksikön, ja se suisti pelaamisen raiteilta. Fisher teki yhdeksikön jatkoksi kolmelle viimeiselle reiälle bogit ja päätyi kierrostulokseen 72 (par). Hän putosi neljän reiän aikana kakkossijalta 19:nneksi.

Kuusi lyöntiä kirittävää

Pulkkanen pelaa huomenna yhdessä irlantilaisen Padraig Harringtonin ja espanjalaisen Adrian Otaeguin kanssa. Hän tarvitsee paikan kärkikymmenikössä, jotta voisi nousta Euroopan-kiertueen rankingissa 60 parhaan joukkoon ja mukaan ensi viikon kolmanteen finaalikilpailuun Dubaissa. Eroa noihin sijoihin on nyt kuusi lyöntiä.