Päivä ilman birdieitä pudotti Pulkkasta Etelä-Afrikassa

EPA-EFE/CHRISTIAAN KOTZE

Tapio Pulkkasen toinen kierros Nedbank Golf Challengessa, "Afrikan majorissa", meni ilman yhtään birdietä.
Tapio Pulkkasen toinen kierros Nedbank Golf Challengessa, "Afrikan majorissa", meni ilman yhtään birdietä.

Tapio Pulkkasen haaveet selviytymisestä golfin Euroopan-kiertueen viimeiseen turnaukseen Dubaihin kokivat kovia tänään Etelä-Afrikassa. Pulkkanen pelasi kiertueen toisen finaaliturnauksen toisen kierroksen 76 lyönnillä (neljä yli parin) ja putosi jaetulta 13. sijalta jaetulle sijalle 45. Hän on kisan puolivälissä tuloksessa +3 (71+76).

Kymen Golfin miehen tuloskortiin merkittiin tänään 14 paria ja neljä bogia. Kierros ilman yhtään birdietä on Pulkkaselle vasta toinen koko kauden aikana (82 kierrosta).

— Etuysillä oli birdiepaikkoja, mutta yksikään putti ei uponnut, Pulkkanen sanoi.

Jälkimmäisellä yhdeksän reiän puoliskolla paikatkin olivat vähissä, ja par-sarjan rikkoivat vain kolme bogia.

— Kenttä on vaativa ja bogeja tulee väkisinkin. Nyt pitää vain saada viikonloppuna paljon birdieitä aikaan, Pulkkanen sanoi.

Korhonen kiristi takaisin kolmoseksi

Nedbank Golf Challenge -turnaus pelataan Sun Cityn Gary Player -kentällä, joka on lähes 7 100 metrin mittaisena pisin tämän kauden Europan-kiertueella. 72 pelaajasta vain 25 on pelannut puoliväliin alle parin.

Kärkipaikalla jatkaa Espanjan Sergio Garcia tuloksella —9 (64+71). Eteläafrikkalainen Louis Oosthuizen nousi lyönnin päähän toiseksi (69+67). Toiselta sijalta matkaan lähtenyt Mikko Korhonen putosi välillä jo kahdeksan lyönnin päähän Garciasta, mutta hieno loppu (kolme birdietä yhdeksällä viimeisellä reiällä) nosti suomalaisen takaisin kärkikolmikkoon. Korhosen tulos on —6 (68+70).

Päivän erikoisimmasta kierroksesta vastasi englantilainen Ross Fisher. Hän hurjasteli 14 ensimmäistä reikää kahdeksan alle parin, mutta teki 15:nnelle (par 4) yhdeksikön, ja se suisti pelaamisen raiteilta. Fisher teki yhdeksikön jatkoksi kolmelle viimeiselle reiälle bogit ja päätyi kierrostulokseen 72 (par). Hän putosi neljän reiän aikana kakkossijalta 19:nneksi.

Kuusi lyöntiä kirittävää

Pulkkanen pelaa huomenna yhdessä irlantilaisen Padraig Harringtonin ja espanjalaisen Adrian Otaeguin kanssa. Hän tarvitsee paikan kärkikymmenikössä, jotta voisi nousta Euroopan-kiertueen rankingissa 60 parhaan joukkoon ja mukaan ensi viikon kolmanteen finaalikilpailuun Dubaissa. Eroa noihin sijoihin on nyt kuusi lyöntiä.