Smash-Kotka taitaa ottelutiebreakit — viikonloppuna neljä liigavoittoa ”jatkoajalla”

Jukka Lehtoranta

Valtteri Ahti pelasi Smash-Kotkalle viikonloppuna kaksi voittoa – molemmat ottelutiebreakissa.
Valtteri Ahti pelasi Smash-Kotkalle viikonloppuna kaksi voittoa – molemmat ottelutiebreakissa.

Smash-Kotkan miesten joukkue keräsi viikonlopun kahdelta tennisliigakierrokselta viisi sarjapistettä. Kotkalaiset voittivat lauantaina kotikentällä Tampereen Tennisseuran 3—1 ja tasasivat sunnuntaina pisteet Kauniaisissa GT:tä vastaan 2—2.

Neljä Smash-Kotkan viidestä otteluvoitosta tuli ottelutiebreakissa eli ”jatkoerässä” kymmeneen pisteeseen sen jälkeen, kun tilanne on kahden erän jälkeen tasan 1—1. Smash-Kotka taitaa katkaisupelit, sillä hävittyään liiga-avauksessa marraskuussa sukulaisseura Smashiä vastaan kaksi ottelutiebreakia, se on sen jälkeen voittanut seitsemästä seitsemän.

— Hyvää tuuria ja kovaa itseluottamusta, Smash-Kotkan valmentaja Pasi Ahti naureskeli tiukkojen ottelujen kääntymistä voitoiksi.

— Ottelutiebreakissa rohkeammin pelaava voittaa useammin kuin häviää. Itseluottamuksesta se on paljon kiinni.

Valtteri Ahti voitti viikonloppuna kaksi katkaisupeliä. Lauantaina hän kukisti kolmospelaajien kaksinpelissä TaTSin Peetu Pohjolan 5—7, 7—5, 10—4 ja sunnuntaina nelinpelissä Leevi Säätelän kanssa GT:n Andriej Kapasin ja Alexander Lindholmin 6—3, 4—6, 10—8. Lisäksi velipoika Ville-Petteri Ahti löi lauantaina TaTSin moninkertaisen suomenmestarin Lauri Kiisken 6—4, 3—6, 10—6 ja Pavel Shtshaja-Zubrov Tero Vilenin 6—4, 4—6, 10—8.

Tiukoista voitoista on paljon iloa

Tiukoilla voitoilla on vielä käyttöä, kun runkosarjan jälkeen jaetaan pudotuspelipaikkoja. Viisi ottelua pelannut Smash-Kotka (14 pistettä) on nyt hyvissä asemissa kolmantena helsinkiläisten HVS:n (23 pistettä kuudesta ottelusta) ja HLK:n (17/5) jälkeen. Kaksi parasta selviytyy suoraan välieriin ja sijoille 3—6 aloittavta pudotuspelit puolivälierissä.

— Teoriassa meillä on mahdollisuudet suoraa välieräpaikkaankin, mutta loppuohjelma on sen verran kova, että realistisempaa on tavoitella kotiettua puolivälieriin (sijoja 3—4), Pasi Ahti sanoi.

Smash-Kotka kohtaa runkosarjassa vielä HVS:n, HLK:n sekä tyvipään joukkueet Sata-Tenniksen ja Porin Verkkopalloseuran.

Luetuimmat