Joonas Lehtoranta jatkaa KTP-Basketissa

Avoimista harjoituksista ei löytynyt ”jumppaniskasia”. KTP satsaa nyt jenkkeihin.

Jukka Lehtoranta

Joonas Lehtoranta jatkaa KTP-Basketissa yksivuotisella sopimuksella.
Joonas Lehtoranta jatkaa KTP-Basketissa yksivuotisella sopimuksella.

KTP-Basket ja sen yhteistyöseura Munkkiniemen Kisapojat järjestivät kolmet yhteiset avoimet harjoitukset. Maanantaina tilaisuus järjestettiin Kotkassa, mutta ainakin KTP:n vinkkelistä anti jäi laihaksi.

KTP-valmentaja Tomi Kaminen on järjestänyt avoimia harjoituksia ennenkin. Kesällä 2007 Munkkiniemeen ilmestyi reilusti kolmatta vuosikymmentä käynyt, ainoastaan alueellista kakkosdivisioona pelannut Antti "Jumppa" Niskanen.

Jonttu alkoi lunastaa potentiaaliaan loppukaudesta. — Tomi Kaminen

Niskanen on sittemmin pelannut yksitoista kautta Korisliigaa ja nosteli viime sunnuntaina Kauhajoella Pantteri-patsasta.

— Nyt ei ihan vastaavia löytynyt, mutta muutama mielenkiintoinen nuori kyllä – ainakin MuKia ajatellen, Kaminen kertoi.

Hyviä uutisia Kamisella kuitenkin oli. Erinomaisen loppukauden pelannut Joonas Lehtoranta jatkaa joukkueessa yksivuotisella sopimuksella.

— Jonttu alkoi lunastaa potentiaaliaan loppukaudesta. Halusin ehdottomasti hänen jatkavan, Kaminen sanoi.

Tyrell Nelsonille tarjottu jatkoa

Johtoportaassa on myös lyöty viisaita päitä yhteen ja päätetty satsata entistä enemmän amerikkalaisvahvistuksiin.

— Tarkoitus on hankkia vähän kovemman kaliiberin jenkit, Kaminen sanoi.

Päättyneen kauden amerikkalaisista seura on tarjonnut jatkoa Tyrell Nelsonille. Suomalaispelaajien markkinoilla on sen sijaan hiljaisempaa.

KTP oli pitkällä sopimusneuvotteluissa entisen pelaajansa, nykyisin Helsingin Seagullsia edustavan Timo Heinosen kanssa, mutta tällä hetkellä paluu Kotkaan näyttää epätodennäköiseltä.

Mikko Larkas ei jatka Seagullsin valmentajana. Kauhajoen Karhubasketin kaksinkertaisen mestarivalmentajan Jussi Laakson siirto helsinkiläisjoukkueen penkin päähän on julkaisua vaille valmis.

Heinosen vaakakupissa painavat varmasti myös Seagullsin rohmuama kova maajoukkuekaarti: Tuukka Kotti, Shawn Huff ja Ilari Seppälä.

— Kotimaiset markkinat ovat todella pienet. Koko ajan niitä kuitenkin tähyämme ja jotain virityksiäkin on, Kaminen paljastaa.