Pasi Lahden keilat alkavat kaatua – Haukkakisan voitto tuli kovalla yli 230 pisteen keskiarvolla

Jukka Lehtoranta

Pasi Lahti oli Haukkakisan finaalissa vakuuttavassa vireessä.
Pasi Lahti oli Haukkakisan finaalissa vakuuttavassa vireessä.

Eagle Teamin Pasi Lahti oli lyömättömässä vireessä keilailun Haukkakisan finaalissa Kotkan hallissa maanantaina. Lahti jyräsi finaalin peruskilpailun viiteen sarjaan kovan 1162 pisteen tuloksen (keskiarvo 232,4) ja jatkoi mies miestä vastaan -finaalissa samaa tahtia. Seurakaveri Otto Lonka sai taipua pistein 227—205.

— Hyvä ilta, Lahti myhäili.

— Yritin treenata kesällä paljon, ja on kiva, että alkaa tulla tulostakin.

Lahti on ET:n pitkäaikaisia kärkikeilaajia. Hän liittyi viime kaudella huippuvalmentajien vetämään 5 Steps -talliin, ja uudessa opissa tehtyjen tekniikkamuutosten tulokset ovat tähän asti pysynyeet piilossa. Keväällä Lahti tosin ehti jo voittaa Kotkan keilailuliiton mestaruuden.

— Viime kaudella tulostaso laski (keskiarvo 205), mutta eiköhän se tästä lähde nousemaan. Tekniikkaan on tehty pieniä muutoksia, mutta niillä on iso vaikutus, ja kaiken uuden omaksuminen vie aikaa.

— Tavoite on kehittää itseä ja pärjätä kisoissa entistä paremmin.

Eilen Lahden heitto kulki vakuuttavan varmasti. Kuudesta sarjasta paras tuotti 257 ja heikoinkin 217 pistettä. Kun kilpakumppanien taso heilahteli paljon enemmän, ei voittajasta ollut epäselvyyttä.

Lonka oli finaalin peruskilpailun kakkonen (1047 pistettä) ja kukisti pudotuspelien alkajaisiksi kolmannen ET:n miehen Jyri Hämäläisen 254—201. Huipentumassa Lahtea vastaan Lonka aloitti kahdella kaadolla, mutta ei onnistunut paikkaamaan ammottavaa reikää kolmannessa ruudussa ja menetti pelin lopullisesti seitsemännen ruudun epäonnistuneeseen paikkoheittoon.

B-luokan voiton vei FC-Kotkan Anja Haavisto. Hän kukisti finaalissa Hawk Teamin juniorin Jaki Parrolan 212—198.