KPS:n Jyrki Lindström pettyi H-veneiden MM-kisoissa, vaikka tuuli oli periaatteessa suotuisa

Rasmus Lindström

Pekka Honkavaara, Rasmus Lindström ja Jyrki Lindström arkistokuvassa vuoden 2017 MM-kisoista.
Pekka Honkavaara, Rasmus Lindström ja Jyrki Lindström arkistokuvassa vuoden 2017 MM-kisoista.

Kotkan Pursiseuran Jyrki Lindströmin venekunta ei saanut tarpeeksi vauhtia H-veneeseensä lajin MM-kilpailuissa Hollannissa.

Lindströmin, Rasmus Lindströmin ja Pekka Honkavaaran loppusijoitus kahdeksan lähdön kilpailussa oli 25:s, mikä on aivan muuta kuin odotukset ja historia ennustivat. Mukana oli 51 venettä.

— Kilpailut olivat kovatuuliset, mikä on aina ollut meille hyvä asia. Mutta nyt emme vain saaneet paattia kulkemaan. Parissa lähdössä olimme kymmenen parhaan sakissa. Olen erittäin pettynyt, Lindström kommentoi.

— Otimme erittäin huonoja startteja, mikä on varsinkin tällaisissa kilpailuissa huono juttu.

Suomalaisista parhaiten pärjäsi Jan Forsbom, joka oli kiinni jopa maailmanmestaruudessa. Hän saavutti MM-pronssia.

Maailmanmestaruuden vei jo seitsemännen kerran tanskalainen Claus Höj Jensen. Tosin pitkien palaverien ja protestien ratkomisen jälkeen.

— Heiltä meni masto poikki ennen päätöspäivän kahta lähtöä. He vaihtoivat venettä juuri ennen lähtöä, mistä tuli protesteja. Pekingin olympialaisissa oli ennakkotapaus, missä venekunta sai pitää pisteensä, vaikka he käyttivät lainavenettä, Lindström kertoi.

Mikäli Höj Jenseniltä olisi viety päätöspäivän lähtöjen pisteet, hän olisi ollut seitsemäs.

KPS:n miehet ovat purjehtineet tällä kaudella säästeliäästi, joten he jatkavat kautta lopusta. Elokuun lopun SM-kilpailuiden ja rankingsarjan kilpailun jälkeen venekunta suuntaa vielä syksyllä Saksan ja Italian avoimiin mestaruuskilpailuihin.