KTP vahvisti lähtevänsä Ykköseen – "Pelaajien päätökset ratkaisevassa asemassa"

Seura uskoo selviytyvänsä kaudesta kuivin jaloin. Budjetti supistuu kuitenkin kymmenillä prosenteilla.

Juha Rika

KTP vahvisti lähtevänsä Ykköseen – "Pelaajien päätökset ratkaisevassa asemassa"

FC KTP on vahvistanut lähtevänsä mukaan jalkapallon Ykkösen sarjakaudelle. KTP joutui pohtimaan asiaa sen jälkeen, kun koronavirus tukki seuran tulonlähteet yksi toisensa jälkeen.

– Olemme saaneet viime päivinä sellaista signaalia sekä pelaajilta että yhteistyökumppaneilta, että uskomme selviytyvämme tästä kaudesta, FC KTP:n puheenjohtajan tehtäviä hoitava Jukka Mustonen sanoi.

– Pelaajien päätökset olivat ratkaisevassa asemassa. Heiltä alkoi tulla tietoa, että he ovat valmiita tulemaan vastaan. Sellaisen jälkeen seuran velvollisuus on tehdä oma osansa.

KTP:n pelaajat ovat siis olleet valmiita alentamaan palkkojaan. Yksikään pelaaja ei myöskään ole sanonut irti sopimustaan, vaikka palkanmaksu on ollut keskeytyksissä maaliskuusta asti.

– Ei tämä mukavaa ole, koska palkat ovat muutenkin pieniä, mutta pakon sanelemaa, Mustonen sanoi.

– Henkilöstökulut ovat selvästi suurin menoerämme.

KTP on monen muun joukkueurheiluseuran tavoin taloudellisesti erittäin ahtaalla.

Nyttemmin eronnut puheenjohtaja Jarkko Pippola sanoi jo maaliskuussa, että "konkurssiin emme voi firmaa (KTP:n edustusjoukkueen taustayhtiötä) päästää". Sen jälkeen on vielä peruttu Kotkan Meripäivät, joiden aikainen myynti on FC KTP:n suurin yksittäinen tulonlähde.

– Nyt on tullut jo positiivisiakin uutisia. Eilenkin saatiin solmittua hyviä yhteistyökumppanuuksia. Se on hienoa, sillä tiedämme, että monien tukijoidemme oma tilannekin on vaikea, Mustonen sanoi.

Olemme saaneet viime päivinä sellaista signaalia sekä pelaajilta että yhteistyökumppaneilta, että uskomme selviytyvämme tästä kaudesta. — Jukka Mustonen

KTP käynnistää tänään myös yksityishenkilöille suunnattuja keräyskampanjoita, joilla monien takaiskujen aiheuttamaa taloudellista kuoppaa pyritään täyttämään.

– Myös pelaajat lähtevät mukaan varainhankintaan. Yhdessä yritämme saada tästä hyvän kauden aikaan.

Budjetti supistuu "kymmeniä prosentteja"

Joka tapauksessa KTP joutuu tulemaan toimeen huomattavasti kaavailtua pienemmällä rahalla.

– Viime kauden budjetti oli reilun 800 000 euron luokkaa. Siihen me alunperin pyrimme nytkin, mutta nyt siihen tulee paljon pudotusta, kymmenien prosenttien verran, Mustonen sanoi.

– Avoimesti olemme käyneet pelaajienkin kanssa näitä lukuja läpi. Ollaan katsottu mitä toimia tarvitaan, jotta tästä tilanteesta selviydytään. Jos tästä jotain positiivista hakee, niin kaikenlainen avoimuus seuran sisällä on varmasti kasvanut.

Pelit alkavat kolmen viikon kuluttua

KTP:n joukkue aloittaa yhteisen harjoittelun torstaina. Ensimmäisen koronatauon jälkeisen virallisen ottelun se pelaa 16. kesäkuuta Suomen cupin neljännesvälierässä Tampereen Ilvestä vastaan. Ykkösen sarjakausi käynnistyy 27. kesäkuuta.

Viime kauden budjettilukua korjattu klo 12.40.