”Nyt en ole enää yksinkertainen maailmanmestari” — Haminan Ampumaseuran Aleksi Leppä otti toisen mestaruuden Koreassa

Ampumaurheiluliitto/Lassi Palo

Aleksi Leppä saa kaulaansa jo toisen kultamitalin. Tämä kuva on otettu edellisen palkintojen jälkeen.
Aleksi Leppä saa kaulaansa jo toisen kultamitalin. Tämä kuva on otettu edellisen palkintojen jälkeen.

Aleksi Leppä teki sen taas! Haminan Ampumaseuraa edustava urheilija nappasi tänään toisen maailmanmestaruutensa Koreassa. Tänään vuorossa oli päätöslaji eli 300 metrin täysottelu.

Mestaruuden tuoneessa ottelussa Leppä paransi omaa ennätystään kolmella pisteellä. Sama kolme pistettä oli myös Lepän ero toiseksi tulleeseen Unkarin Istvan Peniin.

Leppä oli jaetulla kärkipaikalla jo polviasennon jälkeen (391). Hyvä makuuammunta (396) oikeutti sekin jaettuun kärkipaikkaan. Vaihtelevissa tuulioloissa ammuttu hyvä pystyammunta (385) toi Lepälle toisen mestaruuden yhteistuloksella 1 172.

— Nyt en ole enää yksinkertainen maailmanmestari, virnuili Aleksi, kun soitin hänelle kisan jälkeen, kertoo valmentaja Marko Leppä.

— Odotin tänäänkin hyvää tulosta, sillä uskoin vahvasti edellisen kisan tuomaan buustiin, jatkaa Marko Leppä.

Aleksi Leppä kuvaa kisan menneen ”ihan hyvin”.

— Onnistuin joka asennosta. Keli oli helpompi kuin aiemmin. Ei tuullut niin paljon, paitsi ajoittain oli puuskia. Rytmitin ammunnan näihin väleihin. Muutama laukaus jäi vähän ulos keskeltä vaikka oli hyvät lähdöt. Kun lopetin, niin ajattelin, että riittääkö mitaleille. Pääsin ampumaan pystyn lähes tyyneen, mutta yllätti etteivät muut saaneet ihan keskelle, fiilistelee Aleksi.