Peli-Karhujen Ellen Järvisen huippupeli valui hukkaan — ”Kotona emme saa palloa korirenkaan läpi”

Tapiolan Honka haki kauden ensimmäisen vierasvoittonsa murroksessa olevan Peli-Karhujen kustannuksella.

Kimmo Seppälä

Peli-Karhuista vain Ellen Järvisellä oli kaukoheittosihti kohdallaan.

Kauden kaikki kymmenen vierasotteluaan hävinneen Tapiolan Hongan ei olisi välttämättä odottanut katkaisevan tappioputkeaan Kotkassa. Niin kuitenkin kävi, kun Peli-Karhut taipui lauantaina Naisten Korisliigassa lukemin 71—75 (37—47).

Honka pelaa nuorella suomalaisrungolla, jota vahvistaa kaksi amerikkalaispelaajaa. Voiton arvoa nostaa myös Roosa Lehtorannan puuttuminen. PeKa-kasvatti on ollut käsivamman takia sivussa yli kaksi kuukautta.

— Roosa on minun apuvalmentaja, joka elää tunteella mukana. Hänen paluustaan en osaa sanoa mitään, sillä hän ei ole vielä palannut joukkueharjoituksiinkaan, Honka-valmentaja Kimmo Kujansivu kertoi.

Vieraissa on helpompaa

Toisaalta myös PeKa antoi jotakuinkin saman verran tasoitusta. Uusi ulkomaalaisvahvistus, venezuelalainen Daniela Wallen, saapuu Kotkaan vasta maanantaina. Lisäksi Noora Järvikangas on edelleen sivussa.

— PeKa on juuri tällä hetkellä haavoittuvainen, kun jenkkiä on vaihdettu ja aloittava nelospaikan pelaaja on poissa. Voiton arvoa nämä eivät silti himmennä, Kujansivu totesi.

Jostain käsittämättömästä syystä PeKa pelaa paremmin vieraskentällä kuin Karhuvuoressa. Kotona saldo on nyt 11 ottelua ja kuusi voittoa. Vieraissa kymmenestä ottelusta on tullut kahdeksan voittoa.

— Jostain syystä vieraspelit ovat sujuneet, mutta kotona emme saa palloa korirenkaan läpi. Heittoprosentit ovat jatkuvasti vieraissa parempia, PeKa-valmentaja Roope Mäkelä ihmetteli.

Ranteet umpijäässä

Honka aloitti väkevästi kaaren takaa (8/14), mutta PeKakin osui vielä alussa (6/16). Toisella jaksolla kotijoukkueen heittokädet olivatkin sitten umpijäässä (2/15).

— Hyökkäyspäähän olisin kaivannut aktiivisempaa liikettä, mutta osasyy on tietysti myös Hongan puolustuksessa. He puolustivat palloskriinit hyvin pois, Mäkelä harmitteli.

PeKan huonoutta tai Hongan hyvyyttä, mutta joka tapauksessa PeKalta puutui nopeat hyökkäyksiin lähdöt lähes kokonaan. Tilastoihin vain kuusi pistettä nopeista hyökkäyksistä.

— Emme saaneet meidän juoksupeliä ollenkaan käyntiin. Se on vaikeaa, kun varsinkin ensimmäisellä jaksolla otimme koko ajan palloa omasta sukasta, Mäkelä summasi.

Järvinen on tulevaisuuden tähti

Hyvin pelannut Brittany Starling valittiin PeKan parhaaksi, mutta tällä kertaa palkinto meni täysin väärään osoitteeseen. 19-vuotias Ellen Järvinen oli kentän ehdoton kuningatar uudella komealla piste-ennätyksellään (21).

— Huikea peli Elleniltä. Hän on tulevaisuuden huippupelaaja, Mäkelä ylisti.

Sen sijaan sarjan parhaan takamieskaksikon Linda LehtorantaBrooke McCarty iltapuhde jätti paljon toivomisen varaan. Varsinkin Lehtorannan (pelitilanneheitot 1/12) esitys oli ehkä kauden heikoin.

PeKa jatkaa sarjataulukossa kakkosena. Se kohtaa seuraavaksi keskiviikkona Vimpelin Vedon vieraskentällä.

Ottelun ratkaisu:

PeKa nousi 11 pisteen tappioasemasta ja johti reilu minuutti ennen loppua 71-69. Kolme viimeistä hyökkäystä päättyivät kuitenkin epäonnistuneisiin kolmosyrityksiin. Honka pelasi loppuhetket fiksummin ja teki tarvittavat pisteet lähempää.

Kentän tähti:

I divisioonan Helmi Capitalista PeKaan täksi kaudeksi siirtynyt Ellen Järvinen laittoi piste-ennätyksensä täysin uuteen uskoon. Aiemmin parhaimmillaan kahdeksan pistettä kirjauttanut Järvinen takoi nyt peräti 21 pistettä hyvillä prosenteilla.

Tilasto ei valehtele:

PeKa osui kakkosissa paremmin, menetti vähemmän, ja voitti niin levypallot kuin syötötkin. Tappion selittää surkea kaukoheittopeli. Järvinen osui kolmosissaan erinomaisesti (5/8), mutta muu joukkue vain 13-prosenttisesti (3/23).

PeKa—Honka 71—75 (22—19, 15—28, 19—10, 15—18)

PeKa: Ellen Järvinen 21/1, Brittany Starling 20/17, Brooke McCarty 14/6/5 syöttöä, Minna Sten 9/4, Linda Lehtoranta 7/4/10 syöttöä, Matilda Mässeli 0/2, Laura Lehtoranta 0/2.

Honka: Sidney Cook 21/9, Minna Mali 14/6, Alexyz Vaioletama 13/12, Carita Arponen 11/3, Kaisa Kuisma 7/2/6 syöttöä, Jemina Airaksinen 6/2, Alexandra Ailus 3/0.

Erotuomarit: Jukka Mustapää, Ariadna Chueca Moreno, Lauri Pitkänen.

Luetuimmat