Simmonsin ei aina tarvitse olla se pistelinko — PeKa otti avausvoittonsa, suomalaiset pääosissa

Raimo Eerola

Noora Järvikangas heitti PeKalle 19 pistettä. Vastassa Hongan Alexyz Vaioletama.
Noora Järvikangas heitti PeKalle 19 pistettä. Vastassa Hongan Alexyz Vaioletama.

Daisha Simmons oli tehnyt Peli-Karhujen kahdessa aiemmassa ottelussa keskimäärin 22,5 pistettä, mutta jäi torstaina kahdeksaan. PeKan onneksi ratkaisijoista ei ollut pulaa, ja joukkue kirjasi 74—69 (39—31) -voiton Tapiolan Hongasta.

Voitto oli PeKalle kauden ensimmäinen. Joukkue on nyt kohdannut viime kauden kaikki muut välieräjoukkueet Catzin, Hyvinkään Pontevan ja Hongan.

Voiton takuunaisina olivat Noora Järvikangas (19/6) ja Linda Lehtoranta (18/6/6 syöttöä). Kumpikin teki pisteitä läheltä ja kaukaa, kun erikoisvartioinnissa olleen Simmonsin heitto oli harvinaisen epätarkka (3/14).

Ainakin toistaiseksi kahdella ulkomaalaisella pelaavan PeKan toinen amerikkalainen Ashli Payne teki 16 pistettä.

19-vuotias Ellen Järvinen, joka tuli Kotkaan helsinkiläisestä divarijoukkue Helmi Basketista, heitti kahdeksan pistettä. Hän oli kentällä vajaat 15 minuuttia, ja sinä aikana PeKa teki peräti 17 pistettä enemmän kuin Honka. Plus/miinustilastolukema +17 oli selvästi porukan paras (Linda Lehtoranta +8).

Kaksi nykäisyä

Ottelu oli tasainen, tosin kahdella jättinykäisyllä maustettu.

Honka meni heti alussa 7—0-johtoon ja johti vielä 11—5, mutta hävisi seuraavat neljä minuuttia PeKalle 0—15.

PeKa puolestaan meni Noora Järvikankaan kolmosella mukavaan 39—26-johtoon kaksi minuuttia ennen puoliaikaa, mutta neljä minuuttia myöhemmin peli oli 39—38.

Sen jälkeen nykäisyjä ei enää nähty. Linda Lehtorannan ajo ja päälle saatu ja onnistunut vapaaheitto veivät kotkalaiset 71—61-johtoon kolme minuuttia ennen loppusummeria. Honka ei pystynyt lopussa enää ottelua kääntämään.

Hongan kotkalainen Roosa Lehtoranta ei päässyt täyteen vaarallisuuteensa, ja upotti kolme kolmosta ja 13 pistettä. Sidney Cook oli espoolaisten kahdesta jenkistä vaikeampi pideltävä tehoilla 17/10.

PeKa pelaa seuraavaksi viikon päästä lauantaina, kun se kohtaa vieraskentällä Järvikankaan viime kauden seuran Vimpelin Vedon.