Kotka Eaglesin peli oli hyökkäyksen juhlaa Lohjalla

Eagles jatkaa miesten amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonassa voittamattomana. Kauden kolmannessa pelissä taipui Crusaders luvuin 24—53 (16—28).

Pekka Kimpanpää

Sinipaitainen Eagles jyräsi kauden avausottelussa ECG:n Karhulan keskuskentän tekonurmella toukokuussa.
Sinipaitainen Eagles jyräsi kauden avausottelussa ECG:n Karhulan keskuskentän tekonurmella toukokuussa.

Amerikkalaisen jalkapallon 1. divisioonassa Kotka Eaglesin miesten joukkue palasi reilun viikon mittaiselta ottelutauoltaan. Joukkueen hyvä vire jatkui Lohjalla perjantaina Crusadersia vastaan, jossa voitto irtosi luvuin 24—53 (16—28).

— Ottelu oli meidän hyökkäyksemme juhlaa, etenimme uskomattomasti lähes 700 jaardia ja juoksimme yhteensä 302 jaardia. Erityisen liekeissä oli Yusufa Lehtinen, joka teki lähes puolet juoksuistamme, pelintekijä Nesi Carpelani hehkutti.

— Peli oli kokonaisuudessaan puoliajalle asti tiukkaa, mutta sen jälkeen vastustaja väsähti ja tippui kyydistä meidän vyörytyksemme alla.

Myös Eaglesin heittopeli toimi ottelussa loistokkaasti: 26 heitosta kiinni otettiin 23, yhteensä jaardeja kertyi 395. Onnistumisia joukkueelle kertyi jälleen laajalla rintamalla monessa asiassa. Carpelani teki ottelussa kuusi maalia, eniten heittojaardeja otti Akeem Foster (203) ja syötönkatkon puolustuksessa sai Vadim Hyvärinen. Heittomaaleja eniten teki puolestaan Jani Heinisalo, jolle näitä kertyi kaksi kappaletta.

Joukkueen riveissä debyyttinsä tällä kaudella teki tehopuolustaja Patrik Thesleff, joka palkittiin heti ottelun parhaana puolustajana. Thesleff ei ole osallistunut Eaglesin kahteen alkukauden otteluun, mutta hän oli joukkueen mukana jo viime kaudella.

Eagles on nyt voittanut kaikki kolme alkukauden peliään, mutta Carpelani ei usko joukkueen olevan murskaavan ylivoimainen.

— En usko meidän olevan ylivoimaisia, vaikka kaikki mahdollisuudet sarjan voittoon ovat olemassa. Pari joukkuetta on tietojeni mukaan saamassa vielä uusia vahvistuksia rosteriinsa, mikä saattaa muutta voimasuhteita. Ei mitään ole vielä taputeltu.

Eaglesin miesten seuraava ottelu on lauantaina 29.6. Karhulan Keskuskentällä. Vastustajaksi asettuu tällöin Bouncers.