Aikansa oli tasaista, mutta Sotkamo vei pisteet Vallikentältä

Jukka Lehtoranta

Janne Leppälä löi kakkosrajanäpyllä HP:n ainoan juoksun. Sotkamon lukkarina Toni Kohonen.

Onhan siinä rutiinissa eroa, kun toinen on ollut Superpesiksessä mitaleilla jokaisella kaudella tällä vuosituhannella ja toinen pelaa ensimmäistä kertaa pääsarjassa sitten vuoden 2001. Tolkuttoman isoa eroa HP:n ja Sotkamon Jymyn välillä ei kuitenkaan ollut tänään Vallikentällä.

HP pystyi antamaan ensimmäisellä jaksolla täyden vastuksen, mutta ei enää toisella. Sotkamo voitti 2—0 (1—0, 5—1).

Ensimmäinen jakso oli tilanteiden valossakin ympäripyöreä. HP rakensi kuusi kolmostilannetta, mutta ainoan juoksun löi Sotkamon jokeri Lauri Rönkkö. HP:n koppari Pasi Rajala yritti syöksykoppia, mutta pallo putosi räpylästä, ja Niilo Piiponniemi ehti helposti kotipesään.

Toisella jaksolla Sotkamo pääsi helpommalla. Rönkkö löi jo ensimmäisessä vuorossa ykkösrajanäpyllä Saku Hakkaraisen kotiin, ja toisessa vuorossa Piiponniemi karkasi kotipesään, kun Hakkaraisen onnekas lyönti päätyi kenttään kolmospesän taakse. Lopullinen ratkaisu tuli kolmannessa vuorossa, kun Antti Korhonen, Hakkarainen ja Roope Korhonen onnistuivat kukin vuorollaan.

HP:n lohdutusjuoksun taiteili viimeisen vuoron tasoittavalla Janne Leppälä. Kokoonpanoon palannut Lauri Kaartokallio ehti kotiin Leppälän taitavan kakkosrajanäpyn turvin.

Jukka Lehtoranta

HP:llä oli avausjaksolla omat tilaisuutensa. Tässä palaa kotipesään Henri Heikkilä.

Vallikentän katsomoissa oli toukokuisessa auringonpaisteessa komeat 2 082 katsojaa.

Perjantaina taas uudestaan

HP pelaa seuraavan kerran jo ylihuomenna perjantaina, kun Vallikentälle saapuu harjoituspeleistä tuttu Hyvinkään Tahko. Tahko on HP:n päävastustajia ja huomattavasti Sotkamoa realistisempi sarjapisteiden lähde.

Hyvinkää-ottelu on HP:n viides sarjapeli kymmenen päivän sisään. Sen jälkeen joukkue pääsee viimein vetämään henkeä ja vähän harjoittelemaankin ennen vierailua Vimpelissä 24. toukokuuta.