HP:n tytöt päättivät tauolla kopissa, että näin ei voi jatkua, ja nappasivat jälleen voiton – "Tosi hyvä maku jäi hirveästä avausjaksosta huolimatta"

Juha Rika

HP:n tytöt päättivät tauolla kopissa, että näin ei voi jatkua, ja nappasivat jälleen voiton – "Tosi hyvä maku jäi hirveästä avausjaksosta huolimatta"

Haminan Palloilijat jatkaa tyttöjen Superpesiksessä ilman tappioita. Joukkueella on viiden pelin jälkeen lähes täysi 14 pisteen potti, kun HP kaatoi supervuorossa Porin kotonaan 2–1 (1–7, 8–1, 1–0).

Avausjakso ei luvannut voittoa. Lohkokärki HP oli hätää kärsimässä, kun neljäntenä oleva Pori vei kolmostilanteet 14–3 ja takoi seitsemän juoksua HP:n yhtä vastaan.

– Emme saaneet sisällä mitään aikaan, ja ulkopelikin oli huonoa. Emme saaneet kiinni edes kohti tulleita palloja. Tauolla tytöt itse päättivät kopissa, että tällaista ei jatketa, ja toisen jakson ensimmäisessä vuorossa isketään heti, pelinjohtaja Topi Harden kertoi.

Isku onnistui. HP teki toisen jakson avauksessaan heti kuusi juoksua viiden eri lyöjän ja yhden harhaheiton voimin. Osat olivat vaihtuneet: Nyt Pori oli helisemässä.

Supervuorossa Pori sai pelaajan kolmoselle, muttei juoksua. HP loi tarvittavan tilanteen nopeasti. Silja Pakkanen saatteli Tytti Bertlingin kolmospesälle, ja Pakkasen yllätysotto kotiin koukkulyönnillä onnistui.

– Toinen jakso näytti, että kun pelaamme niin kuin osaamme, voimme haastaa sarjassa kenet vain. Tosi hyvä maku jäi hirveästä avausjaksosta huolimatta, Harden sanoi.

HP:n pelit jatkuvat ensi maanantaina vierasottelulla Lappeenrantaa (5 ottelua, 7 pistettä) vastaan.

HP:n lyödyt/tuodut: Sanni Silander 0/1, Tytti Bertling 1/3, Anniina Marttila 1/1, Silja Pakkanen 2/0, Veera Toikka 2/0, Riina Hallikainen 1/2, Elina Muurman 1/0, Eerika Marttila 0/1, Sini Satama 0/1, Taru Toikka 1/0, Amelie Leijala 0/0, Elisa Haapanen 0/1. Yleisöä: 194.

Uusimmat uutiset