HP haki erittäin tärkeän voiton Tampereelta

Sarjakärki Manse PP koki kauden ensimmäisen tappion Ykköspesiksessä.

HP haki erittäin tärkeän voiton Tampereelta

Haminan Palloilijat kuittasi keskiviikkona tuulisessa ja koleassa kelissä avauskierroksen tappionsa korkojen kera Manse PP:lle ja kavensi 1—0-voitolla eron kärkeen yhteen pisteeseen. Tappiolla kärki eli Manse PP olisi karannut jopa kuuden pisteen päähän. Tasoihin ei aivan päästy, mutta kaksi pistettä maistui viisi juoksua lyöneelle Mikko Mahlamäelle.

— Kyllä tämä oli iso peli meille ja kaksi pistettä kelpaa etenkin kun jätettiin kaveri kokonaan ilman, Mahlamäki sanoi.

Hyvään paikkaan otettiin vierasvoitto, pelin tärkeys tiedettiin. — Juho Kaikko

Mahlamäki löi vieraiden 6—4-voittoon päättyneellä avausjaksolla neljä juoksua. Toinen jakso oli ennen HP:n neljännen vuoroparin tasoittavaa kotijoukkueen johdossa 1—0, mutta Mahlamäki löi ottelun tasoihin. Sen verran Manse kesti, etteivät vieraat pystyneet tekemään toista juoksua eli kolme pistettä jäi ottamatta.

Joukkueet kohtaavat toisensa neljä kertaa. Ykköspesiksen kolmanneksi kovaksi veikattu Oulu kohtaa neljä kertaa sarjanousija Simon eli se pääsee helpommalla.

— Hyvään paikkaan otettiin vierasvoitto, pelin tärkeys tiedettiin. Tämän pitäisi olla sellaista kilpaurheilua, missä kaikki ovat tasavertaisessa asemassa. Mutta pitää kestää ja yleisö ainakin viihtyy kovissa peleissä, sanoi pelinjohtaja Juho Kaikko.

Mahlamäellä oli ennen ottelua 16 lyötyä juoksua, nyt siis jo 21.

— Taktiikkana oli painostaa Mansen kolmospuolta ja lyödä sellaisia lyöntejä, että heidän ulkopelaajansa joutuvat todella suorittamaan. Kyllä paria lyöntiä voi sanoa bravuureiksi, mutta kaikkia täytyy kehittää, Mahlamäki sanoi.

Kotiutuksissa oli eroja

Ensimmäisen tappionsa kokenut Manse PP voitti 3-tilanteet 17—14, mutta kotiutuksissa oli eroa. Niin myös ulkopelissä, Mansen pelinjohtaja Mika Kulmala harmittelikin montaa asiaa.

— Tehtiin varmaan yhtä paljon virheitä kuin kauden aiemmissa peleissä yhteensä. Näin kovaa joukkuetta vastaan niitä ei saa anteeksi. Kauden heikoin esitys selkeästi ja tauko tulee hyvään paikkaan, Kulmala sanoi.

Kärkilyönnit menivät tasan 37—37. Vieraista Mahlamäki ja Joona Mäkelä keräsivät niitä kuusi, Tuisku Tuovinen viisi. Kerran läpi lyönyt Ville Hotakainen saalisti kahdeksan kärkkäriä ja hän sekä kolme juoksua lyönyt Ville Kero juttelivatkin pelin jälkeen Mahlamäen kanssa.

— Samoilta seuduilta ollaan kotoisin. Kero piti viime kaudella välivuoden eikä siksi ollut Hyvinkäällä pelikaverina. Vaasalaisen kanssa on tälläisen ilmajokisen mukava jutella, Mahlamäki sanoi.

Otso Mäkelä ja Lassi Vuorela löivät avausjakson muut juoksut. Etenkin Vuorelan lyönti oli todella taidokas 3-rajaan.

Uusimmat uutiset