HP:n naisten joukkue jatkaa tutussa ohjauksessa – Joukkue tarvitsee etenemisvoimaa ja yksityiskohtien hiomista, sanoo pelinjohtaja Jussi Toikka

Sarjanousija pelasi hyvän kauden ja haminalaisyleisö innostui naispesiksestä, mutta vielä parempaan pitää Toikan mukaan pystyä.

Antti Kaarto

Tuleva kausi on Jussi Toikalle viides HP:n naisten pelinjohtajana.
Tuleva kausi on Jussi Toikalle viides HP:n naisten pelinjohtajana.

Haminan Palloilijoiden naisten joukkue jatkaa Jussi Toikan pelinjohdossa. Kausi 2021 on Toikalle viides peräkkäinen kausi joukkueen viuhkassa.

– Seuran näkökulmasta viime kausi oli Ykköspesiksen sarjanousijalle napakymppi. Hienoa, että Jussi jatkaa, HP:n toiminnanjohtaja Marko Hovi sanoi.

HP voitti 14 ottelustaan 10, mutta jäi lohkossa neljänneksi, viiden pisteen päähän lohkofinaaleista.

– Ihan hyvä, mutta pitää pystyä parempaan. Pelit olivat tiukkoja, ja loppujen lopuksi ne ovat pienistä asioista kiinni. Talvella pitää keskittyä yksityiskohtiin ja siihen, että pystymme ratkaisemaan pelit, kun paikka tulee, Toikka sanoi.

– Mielestäni tavoitteena pitää olla se, että pääsemme jatkopeleihin haastamaan ennakkosuosikkeja ja taistelemaan viimeiseen peliin asti.

Toikka arvioi, että mikäli sarja pystytään pelaamaan täysimittaisena eikä kuluneen kesän kaltaisena tynkäsarjana, se on HP:lle eduksi.

Vielä yksi tai kaksi pelaajaa tulossa

HP:n joukkue alkaa olla kesämuodossaan. Pelaajasopimuksia on 12, ja harjoitusringissä ovat lisäksi omat kasvatit Anniina Salo ja Sara Koivikko. Joukkueeseen haetaan vielä yhtä tai kahta pelaajaa.

– Tarvitsemme etenemisvoimaa, jota toki voi kehittää myös talven aikana nykypelaajille. Se on iso asia, Toikka sanoo.

HP:n kärkietenijä Tytti Bertling siirtyi Lappeenrannan Pesä Yseihin Superpesistä pelaamaan. Superpesiskokemuksella marinoidut Saara Suomalainen ja Jenna Velling lopettivat.

– Vaikea verrata viime kauden ja tämän kauden joukkueita. Kokemusta lähti pois, mutta olen luottavaisin mielin, että menemme eteenpäin, Toikka sanoi.

Viime kauden lukkarin Veera Toikan kanssa käydään vielä neuvotteluja jatkosta. Jos sopimukseen ei päästä, on joukkueessa viime kaudella Ykköspesiksen Espoon lisäksi kahdessa Tahkon superpesisottelussa lukkaroinut Piitu Saarinen.

Moni Superin seurakin jää taakse

Toikka ja Hovi iloitsevat siitä, että naisten pesäpallolle on Haminassa selkeä tilaus. HP:n naisten pelien yleisökeskiarvo oli 425.

– Se oli Superin seurat mukaan lukien kuudenneksi suurin Suomessa, Toikka tietää.

Tästä on kysymys

HP:n naiset 2021

Pelinjohtaja: Jussi Toikka

Fysiikkavalmentaja: Mika Järvinen

Pelaajat: Emmi Simonen, Inka Pietilä, Piitu Saarinen, Anniina Marttila, Riina Hallikainen, Sanni Silander, Sini Satama, Eerika Marttila, Taru Toikka, Petra Pakkanen, Ella Latva-Panula, Roosa Martinmäki.

Harjoitusringissä myös Anniina Salo ja Sara Koivikko.

Poissa viime kauden pelaajista: Saara Suomalainen (lopetti), Elina Muurman (ei seuraa), Jenna Velling (lopetti), Tytti Bertling (Pesä Ysit), Silja Pakkanen (lopetti).