Krista Tervo nautti EM-kokemuksesta, mutta kaipasi rentoutta heittoihin — Nuorten kotkalaisten debytanttien kisat päättyivät karsintaan

EPA-EFE/Felipe Trueba

Krista Tervo heitti karsinnan parhaallaan 65,37. Loppukilpailuun pääseminen olisi edellyttänyt kolmisen metriä pidempää heittoa.

Aikuisten arvokisojen kotkalaiset ensikertalaiset jäivät yleisurheilun EM-kilpailuissa Berliinissä karsintaan.

Karhulan Katajaisten Krista Tervo, 20, heitti moukarin karsinnassa parhaakseen 65,37. Tulos syntyi toisella yrityksellä. Avausheitto kantoi 61,39, kolmannessa heitossa moukarin varsi hipaisi häkin verkkoa ja Tervo astui lyhyeksi jääneen heittonsa yli.

Tervon sijoitus karsinnassa oli 21:s. Loppukilpailupaikka olisi irronnut tuloksella 68,64.

Tervo on pystynyt sitä parempaan tulokseen tällä kaudella kahdesti. Hänen kauden parhaansa ja oma ennätyksensä on kesäkuun alussa heitetty 69,42.

— Sanotaan, että olen keskityytyväinen. Olisi voinut mennä paremminkin, mutta ei tämä ollut kaikista huonointa tekemistä. Ainoa, mikä puuttui, oli saada rentoutta heittoon, Tervo sanoi Yleisradion tv-haastattelussa.

Hän piti ensikosketustaan aikuisten EM-tasolle upeana kokemuksena.

— Voin sanoa, että en olisi kesän alussa uskonut, että edes pääsen kisoihin. Oli tosi mahtavaa päästä mukaan näkemään tällaista oikeaa meininkiä, Tervo sanoi Ylelle.

Moukari karsinnan toinen suomalainen, Inga Linna, heitti 65,46. Hänen sijoittui 20:nneksi, pykälän Tervon edelle.

Wecksten jäi 536:een

Karhulan Urheilijoiden 21-vuotiaan Tomas Weckstenin EM-debyytti päättyi seiväskarsintaan. Wecksten ylitti 516 ja 536 ensimmäisillä yrityksillään, mutta 551 ei enää mennyt.

Wecksten on tällä kaudella hypännyt hallissa 555 (EM-raja) ja ulkona 550.

Seiväshypyn finaaliin pääsi minimituloksella 551, mikäli pystyi ylittämään sen ilman pudotuksia aiemmistakaan korkeuksista. Suomen Tommi Holttinen ylitti 551 ensimmäisellään, mutta pudotukset 516:sta ja 536:sta jättivät hänet loppukilpailun ulkopuolelle.

Korjattu viimeistä moukarifinaaliin oikeuttanutta tulosta klo 14.26.