Multanen päästi KTP:n piinasta

Yllätysvalmis sarjanousija MuSa laittoi KTP:n tekemään täyden päivätyön sarjapisteiden eteen.

Pekka Kimpanpää

KTP:n Aleksi Pahkasalo (kesk.) hamuaa palloa MuSan Juuso Rantalalta. Peittämässä Antti Mäkijärvi.

Porilainen sarjanousija Musan Salama oli maanantaina juuri niin inhottava vastustaja kuin arvata saattoi. Kalle Multasen hurja maalivire tuottaa kuitenkin sarjapisteitä. Tällä kertaa kolme sarjapistettä tuli 3—1 (0—1) -kotivoitolla.

KTP pyöritti peliään tuskallisen rauhallisesti vierasjoukkueen asettuessa prässirajansa kanssa puoleen kenttään. Kymmenkunta kohtalaista tekopaikkaa kotijoukkue rakenteli jo ensimmäisellä jaksolla, mutta ei mitään valmista.

— Ensimmäisellä jaksolla viimeiset ratkaisut pallon kanssa eivät olleet aina niin hyviä, mutta sieltä tuli aika usein oikeita liikkeitä, oikein ajoitettuina, KTP:n päävalmentaja Argo Arbeiteria lehdistötilaisuudessa tuurannut Ossi Virta sanoi.

Ja kuten niin usein kesken turvallisen tuntuista painostusta - maalin iskeekin alakynnessä ollut vastustaja. Asialla oli alati vaarallinen japanilaiskärki Taiki Kagayama, joka pamautti upean vapaapotkun takanurkkaan.

KTP luotti taktiikkaan

KTP oli vaikeassa tilanteessa. Yleisö ja valmentaja Arbeiterkin viuhtoi kiivaasti joukkuetta hyökkäämään suoraviivaisemmin. Kilpikonnapuolustusta vastaan se ei vaan ole kovin helppoa.

— En koe, että ensimmäinenkään jakso olisi ollut vaikea. MuSa puolusti hyvin ja meni komealla maalilla johtoon. Meillä viimeiset syötöt jäivät uupumaan, mutta saimme liikutettua vastustajaa 45 minuuttia, niin tottakai tiloja alkaa sitten syntymään, KTP-hyökkääjä Kalle Multanen tiesi.

Varsinkin viimeinen maali oli hieno suoritus. — Ossi Virta

KTP luotti taktiikkaansa ja se tuotti tulosta. Anton Eerola tasoitti ottelun heti puoliajan jälkeen ja MuSan jalka alkoi olla yhä painavampi. Ykkösen kaikkien aikojen maalitykki Multanen haistoi mahdollisuutensa ja pamautti kaksi maalia. Maaleja on kasassa tällä kaudella jo kuusi ja kaikkiaan Ykkösessä peräti 93.

— Varsinkin viimeinen maali oli hieno suoritus. Aleksi Pahkasalo antoi erinomaisen syötön ja Kalle teki upean liikkeen. Sitä oli kiva katsoa, Virta fiilisteli.

Seuraavaksi vastaan TPS

KTP pelasi ensimmäisen kerran ilman lähtöpassit saanutta Ralph Kottoyta. Seura kertoo purkaneensa sopimuksen yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa, mutta taustalla on tiettävästi myös kentän ulkopuolinen sopimusrikkomus.

Kottoy sai lähtöpassit myös viime vuoden tammikuussa pohjois-irlantilaisesta Larnesta seuran sääntöjen rikkomisen takia.

Vaikka MuSa ei todellinen mittari ollutkaan, niin Anton Eerola ja Matias Lindfors muodostivat hyvän kaksikon keskikentän keskustaan. Epävarmaa Kottoyta ei tullut ikävä.

— Anton on hienosti kehittynyt, kun vastuuta on tullut. Kypsä ja hyvä esitys. Matias taas on tullut tosi hyvin vaihdosta sisään, mutta on näillä otteilla ansainnut avauksen paikkansa vaikka kaikki pelaajat olisivatkin terveitä, Virta lupasi.

KTP:n ottelut jatkuvat ensi maanantaina, kun Arto Tolsa Areenalle saapuu sarjan suurin ennakkosuosikki, turkulainen TPS.

Kommentoidut