Matias Lindforsia houkutteli KTP:ssä entistä ammattimaisempi valmennus, Tuomas Ollilaa liigaa todennäköisempi peliaika — Seuran avointen harjoitusten saalis on jäämässä laihaksi

KTP on hankkinut lähinnä nuoria pelaajia, ja useimmiten hieman pidemmillä sopimuksilla. Seuraavia kiinnityksiä saadaan odottaa tammikuulle.

Raimo Eerola

Joulupukki toi KTP:n glögitilaisuuteen kolme joululahjaa: Matias Lindforsin (vasemmalla), Tuomas Ollilan ja Juuso Anttilan.

Ykkösen KTP:n tulevan kauden sopimusneuvotteluja on toistaiseksi yhdistänyt kaksi piirrettä. Sopimuksia on tehty nuorten pelaajien kanssa ja usein pidemmillä kuin yhden vuoden sopimuksilla.

Tällä hetkellä konkariosastolle mahtuu jo alle 30 ikävuodella. KTP:n vanhimpia pelaajia ovat Juuso Laitinen ja Jean Silva, jotka täyttävät tammikuussa 29 vuotta.

Keskiviikkona nuorisolinja jatkui, kun keskikenttäpelaaja Matias Lindfors teki kahden vuoden ja toppari Juuso Anttila kolmen vuoden jatkosopimuksen. Kaksivuotisella kiinnityksellä Kotkaan tulee viime kaudella Klubi 04:ssä pelannut laitapuolustaja Tuomas Ollila.

— Suurin syy jatkosopimukseen on se, että valmennus muuttui selkeästi ammattimaisempaan suuntaan. Se on näkynyt kopissa ja kentällä, olemme saaneet tempon korkealle harjoituksissa, ikitaistelija Lindfors, 21, sanoi.

KTP:llä on tulevalla kaudella peräti kaksi päätoimista edustusjoukkueen valmentajaa. Argo Arbeiterin ja Indrek Zelinskin sopimukset ovat kaksivuotisia. Valmennustiimin täydentää Ossi Virta, joka jatkaa myös seuran talenttivalmentajana.

Valmentajien sopimukset ovat kaksivuotisia, ja lisäksi seura voi halutessaan kiinnittää heidät myös kaudeksi 2021.

Viime kaudella joukkuetta valmensi kaksi ”puolikasta”, kun talenttivalmentaja Virran aisapari oli FC KTP:n valmennuspäällikkö Jari-Pekka Gummerus.

Ollila ei halunnut askelta alaspäin

Ollila, 18, on värväys, jollaisia Kotkassa on harvemmin nähty. Helsinkiläinen ikäluokkansa maajoukkuepelaaja, joka tulee kaksivuotisella sopimuksella. Hänellä oli tiedotustilaisuudessa vasta kahden KTP-harjoituksen kokemus, mutta hyvältä kuulemma näyttää ammattimaisuuden suhteen.

— Pakko kehua HJK:n toimintaa, siellä kaikki on uskomattoman hyvin hoidettu. Mutta mitä olen KTP:stä kuullut ja itse vähän nähnyt, on toiminta KTP:ssäkin tosi hyvää, Ollila sanoi.

Klubi 04 putosi kauden päätteeksi Kakkoseen, eikä jatkaminen siellä käynyt Ollillalla mielessäkään.

— Kakkonen olisi iso askel alaspäin. Minulla oli pari muutakin vaihtoehtoa (kuin KTP), mutta ajattelin peliaika edellä. Ykkösessä on helpompi ottaa iso rooli kuin liigassa. Uskon, että tämä on fiksuin vaihtoehto.

Päävalmentaja Arbeiter näkee Ollilassa potentiaalia.

— Olemme etsineet vasenta pakkia, ja videoiden perusteella vaikuttaa hyvältä. Vähän kukkakeppi hän vielä on, Arbeiter nauratti tilaisuuden yleisöä.

Lindfors ja Virta KäPasta tuttuja

Ollila on tällä hetkellä joukkueen ainoa puhdas vasen pakki. Vielä ei ole tietoa, tuleeko tontille lisää kilpailua.

— Avauksen paikka on tavoite, mitään muuta en lähde ensi kaudella hakemaan.

Ollila aloitti pelit Helsingin Palloseurassa, mutta siirtyi jo nuorena Käpylän Palloon.

— Olen KäPan kasvatti, siellä olen kaiken oppinut, kaksi edellistä kautta Klubi 04:ssä pelannut Ollila sanoo.

Hän tuntee Lindforsin KäPa-ajoiltaan ja muistaa myös siellä valmentaneen Ossi Virran.

— Virta ei ollut minun joukkueeni valmentaja, mutta on hän minulle tosi monet aamuharjoitukset vetänyt.

Avoimet harjoitukset eivät tuoneet tulosta

KTP:n kasvatti Anttila, 16, kuului viime kaudella KTP:n edustusjoukkueen harjoitusrinkiin, mutta debyytti Ykkösessä jäi tekemättä. Sen sijaan hän pääsi pelaamaan alle 16-vuotiaiden maajoukkueessa.

Anttila toipuu loukkaantumisesta, mutta arvioi pääsevänsä tositoimiin vuodenvaihteen jälkeen.

— Luulen, että pystyn kehittymään täällä (Kotkassa), Anttila sanoi.

Seuraavia pelaajauutisia kannattajat joutuvat odottamaan selvästi tammikuun puolelle. KTP on järjestänyt tällä ja viime viikolla avoimia harjoituksia näyttöhaluisille, ja mukana on ollut kymmenkunta uutta kenttäpelaajaa ja muutama maalivahti.

— Suoraan sanottuna ne (harjoitukset) eivät ole tuoneet meille mitään. Yksi pelaaja ehkä kiinnostaa, emme ole varmoja vielä, päävalmentaja Arbeiter kertoi.

Muun muassa kahden edelliskauden maalivahti Jiri Koski on antanut näyttöjä harjoituksissa.

— Etsimme ensisijaisesti pelaajia Suomesta, mutta jos ei löydy, laajennamme rinkiä (etsintöjä ulkomaille), Arbeiter linjasi.

KTP:n sopimuspelaajat

Suluissa viimeinen sopimusvuosi, mahdollisia optiovuosia ei ole huomioitu:

Maalivahti: Pyry Piirainen (2020)

Puolustus: Juuso Anttila (2021), Sebastian Dolivo (2019), Miika Kolsi (2020), Juuso Laitinen (2019), Tuomas Ollila (2020), Matias Paavola (2020)

Keskikenttä/hyökkäys: Anton Eerola (2019), Kimi Kolsi (2020), Tuukka Kurki (2020), Jimi Lassila (2019), Saku Leppänen (2019), Matias Lindfors (2020), Aleksi Pahkasalo (2019), Jean Silva (2019)

Luetuimmat

Uusimmat uutiset