Espanjalainen Asier on KTP:n loppukesän hankintarysäyksen tuorein kiinnitys – Pelaajakuluihin saatiin myös budjetin ulkopuolista rahaa "merenkulkualan yksityishenkilöltä"

KTP pelaa syyskuussa 24 päivässä kuusi ottelua. Seura halusi reagoida Matias Lindforsin loukkaantumiseen hankkimalla korvaajan.

Antti Kaarto

Asier esittäytyi lauantaina Kotkan torilla KTP:n järjestämässä maanantain SJK-ottelun ennakkotilaisuudessa.
Asier esittäytyi lauantaina Kotkan torilla KTP:n järjestämässä maanantain SJK-ottelun ennakkotilaisuudessa.

Jalkapallon Ykkösen KTP:n pelaajistossa on loppukesästä ollut paljon vaihtuvuutta. Viikko sitten julkistettiin tuoreimmat käänteet, kun nuori hyökkääjä Taaniel Usta poistui vahvuudesta jäätyään vähäiselle peliajalla. Samalla kerrottiin, että KTP on tehnyt loppukauden mittaisen sopimuksen keskikenttäpelaaja Asier Arranzin, 33, kanssa.

Elokuun alussa seura värväsi peräti kolme uutta pelaajaa yhdellä rysäyksellä. Pidempään testattavana olleen nigerialaisen hyökkääjän David Onyeanulan lisäksi KTP:n paidan pukivat päälleen espanjalaiskärki Mika ja nigerialaistoppari Michael Ogungbaro.

Kuulostaa kalliilta.

– Eihän se hyvältä kuulosta, eikä sen näin pitänyt mennäkään, FC KTP:n sihteeri Jukka Vilkki sanoo.

Topparituplan saneli korona

Jokaiselle käänteelle löytyy selvä selitys.

Hyökkääjä Tuukka Kurki poistui riveistä heinäkuun puolivälissä jäätyään vaille vastuuta. Mika tuli hänen korvaajakseen.

Ogungbaro puolestaan tuli korvaamaan toppari Valtteri Vesiahoa, jonka piti siirtyä Espanjaan. Koronapandemia romutti siirtosuunnitelmat, mutta Ogunbaron kanssa oltiin jo ehditty tehdä sopimus.

– Meillä on nyt sille paikalle tuplamiehitys, mutta emme halunneet potkia Vesiahoa pihalle. Ja hän lähtee Espanjaan jossain vaiheessa, kun tautitilanne sen sallii, Vilkki sanoo.

Onyeanula on puolestaan Vilkin mukaan seuralle hyvin edullinen mies.

– Agentti halusi hänelle joukkueharjoituksia, kun Maltalla loppui sarja, eikä muualla oikein ole jalkapalloa käynnissä, Vilkki taustoittaa kärkipelaajan saapumista.

– Joukkueeltakin on kysytty mielipidettä siihen, että ulkopuolelta tulee näin monta pelaajaa, hän mainitsee.

Asierille palkkatukea yksityishenkilöltä

Tuorein hankinta, jalkapallokentillä pelkällä Asier-nimellä tunnettu espanjalainen on reaktio Matias Lindforsin loukkaantumiseen. Lindfors telottiin vierasottelussa AC Kajaania vastaan.

– Mitään ei mennyt rikki, mutta hänen paluustaan ei pysty vielä sanomaan. Tuskin hän pelaa vielä syyskuussa. Valmennus halusi reagoida, eikä kotimaisia vaihtoehtoja ole. Saimme Asierin nopealla aikataululla, Vilkki sanoo.

Hänen palkkaamiseensa seura sai tukea budjetin ulkopuolelta.

– Merenkulkualan yksityishenkilö antoi hankintaan korvamerkittyä rahaa, suuri kiitos hänelle, Vilkki kertoo.

Ringin leventäminen ei muutenkaan ole huono idea tiiviillä koronakaudella, jos noususta halutaan pelata. Syyskuussa KTP pelaa 24 päivän aikana peräti kuusi ottelua. Loukkaantumiset ja pelikiellot ovat aina mahdollisia.

Espanjan läpi pelannut halusi uusia kokemuksia

Asierin pelilupa saatiin kuntoon viime hetkillä perjantai-iltana. Siirtoaika päättyi sunnuntaina.

Hänen edellinen seuransa, Kyproksen kakkossarjassa pelaava Alki Oroklini ei Vilkin mukaan reagoinut aluksi paperipyyntöihin mitenkään, eikä Kyproksen jalkapalloliittokaan osoittanut suurta yhteistyökykyä. Palloliiton avustuksella paperit saatiin kuntoon.

Asierilla oli seuran kanssa sopimus toukokuuhun 2021 kanssa. Kun korona keskeytti Kyproksen jalkapallosarjat maaliskuussa, tilanne alkoi muuttua.

– Olin siellä toukokuuhun asti ja harjoittelin yksin. Seura ei halunnut maksaa palkkaa. Sitten ilmoitettiin, ettei minulla ole enää sopimusta, Asier kertoo.

Ennen tammikuun siirtoaan Kyprokselle hän on pelannut koko uransa Espanjassa. Uralta löytyy yksi peli liigajoukkue Valladolidista vuodelta 2009, 15 peliä kakkossarjassa, yli 150 peliä maan kolmostasolta ja reilut 100 matsia nelostasolta.

– Halusin uusia kokemuksia ja oppia erilaista jalkapalloa. Lähteminen Kyprokselle oli erittäin innostava kokemus myös vaimolleni ja pojalleni, Asier perustelee Espanjan kenttien jättämistä yli kolmekymppisenä.

Perhe tulee Kotkaan vain siinä tapauksessa, että Asier jatkaa pelejä täällä myös ensi kaudella.

Mika on tuttu kaveri

Viikon Kotkassa ollut Asier on vielä sisäänajovaiheessa. Perjantaihin mennessä hän oli harjoitellut joukkueen kanssa vasta kerran, koska piti ensin odottaa koronatestin tulosta.

– Olen innoissani. Olemme lähellä kärkeä ja jäljellä on vielä 11 peliä. Päätavoitteeni on saada seuralle nousu liigaan, Asier sanoo.

KTP:n espanjalaisrykelmästä löytyy Asierille tuttu pelaaja – Mika.

– Pelasimme samassa joukkueessa Espanjassa kaksi vuotta sitten. Meistä tuli ystäviä, ja olemme jutelleet joka päivä. Kun Mika kuuli, että uutta pelaajaa etsitään, hän puhui valmentajalle minusta. Agenttini puhui Jukan (Vilkki) kanssa, ja tässä ollaan.

Maanantaina KTP kohtaa Arto Tolsa -areenalla SJK Akatemian. Ottelu alkaa kello 18.30.

Juttua muokattu ma 7.9. klo 19.04: korjattu Matias Lindforsin nimi alaotsikossa ja Mikan nimi tekstissä.