Tasainen Tapio Pulkkanen nousi muutaman sijan ja antoi itselleen ”3,5 hattua viidestä” — Mikko Ilonen pelaa huippukierroksen jälkeen Marokossa voitosta

EPA-EFE/CHRISTIAAN KOTZE

Tapio Pulkkanen

Kymen Golfin Tapio Pulkkasen kierrostulokset ovat olleet tasaisia Euroopan-kiertueen osakilpailussa Marokossa.

Torstaina Pulkkanen käytti kierrokseen 72, perjantaina 72 ja lauantaina 73 lyöntiä. Hänen yhteistuloksensa 219 on kolme yli kentän par-tuloksen.

Lauantain kierroksella hän löi kaksi birdietä, yhden bogin ja yhden tuplabogin. Vaikka kierros painui yhdellä yli par-tuloksen, nousi Pulkkanen viisi pykälää jaetulle 43. sijalle.

— Vähän kaksijakoinen tunnelma. Pallonlyönti oli melko timanttia. Kolmen putin tupla kympille latisti vähän menoa, Pulkkanen sanoi Golfpiste.com-sivustolle.

— Yön sateen jälkeen oli ilma todella nihkeä, ja pallo ei lentänyt mihinkään. Kesti jonkun aikaa ymmärtää tämä tilanne. Päivän arvosanaksi annan 3,5 hattua viidestä, lempinimellä ”Hattu-Tapio” tunnettu Pulkkanen sanoi.

Iloselle viikon kenttäennätys

Mikko Ilonen pelasi huippukierroksen. Hän käytti kierrokseensa vain 66 lyöntiä (—6) ja nousi 26. sijalta jaetulle kakkospaikalle. Ilosen kierros on paras, joka Royal Golf Dar Es Salam -kentällä on tällä viikolla pelattu.

Ilonen on ennen sunnuntain päätöskierrosta vain yhden lyönnin kisaa johtavaa Espanjan Alvaro Quirosia jäljessä.

Kisan kolmas suomalainen Mikko Korhonen pelasi lauantain kierroksen 73 lyöntiin (+1). Hän on par-tuloksessa sijalla 22.