Kotkalaismaalivahti Tomas Turunen kuuluu alkavalla kaudellakin MyPan tukipilareihin — ”Saadaan KTP:n kanssa hyvät väännöt aikaiseksi”

Kotkalaisveskari odottaa jo vesi kielellä kauden kolmea Kymenlaakson derbyä.

Moises Garibay

Tomas Turunen aloittaa toisen kautensa MyPan maalilla.
Tomas Turunen aloittaa toisen kautensa MyPan maalilla.

MyPan kotkalaismaalivahti Tomas Turunen, 24, odottaa kolmea Ykkösen Kymenlaakson derbyä jo vesi kielellä.

— Aivan huikeita pelejä tulossa. Ei auta kun toivoa hyviä kelejä ja paljon yleisöä. Mutta uskon, että saadaan hyvät väännöt aikaiseksi, hehkuttaa Turunen.

Ensimmäinen MyPan ja FC KTP:n taisto tapahtuu 29. toukokuuta Saviniemessä. 22. heinäkuuta pelataan Arto Tolsa -areenalla ja kolmas taas Myllykoskella 21. syyskuuta.

— KTP on saanut tälle kaudelle jalkeille hyvän joukkueen ja se on oma suosikkini Ykkösen voittajaksi, ennättää MyPa-vahti kehumaan paikallisvastustajaa.

Tomas on nuorin kolmesta Turusen veljeksestä, jotka kaikki ovat menestyneet jalkapalloilijoina. Myös keskimmäinen, Tuomo Turunen, siirtyi MyPaan tälle kaudelle fysiikkavalmentajaksi. Vanhin veli Teemu taas toimii tällä hetkellä jalkapallon pelaaja-agenttina.

— Mylsälle ajaa Kotkasta puolessa tunnissa. Kesäillassa on mukava körötellä, saa samalla vähän omaa rauhaa, fiilistelee maalivahti.

”Jupe” (Jussi-Pekka Rämä) lupasi, että tekee 15 maalia kauden aikana. — Tomas Turunen

”Halusin katsoa millä sarjatasolla pelataan”

MyPa oli pitkälle alkuvuoteen ilman sopimusmaalivahteja, mutta sai veskariasiat kuntoon aivan helmikuun Suomen cupin pelien alla.

— Halusin ensin katsoa sen, millä sarjatasolla tullaan pelaamaan. Mutta nopeasti sen jälkeen päästiin jatkosopimukseen.

Viime kaudella 18 ottelussa torjuneen Turusen ohella MyPalla on myös sopimus Susien kasvatin Joel Peltolan (s. 2000) kanssa. Turusen ja Peltolan sopimukset ovat yksivuotisia.

MyPan maalivahtiryhmän täydentää todennäköisesti joukkueen harjoituksiin kauden alla osallistunut Miika Korpela, joka torjui myös viime kaudella Kakkosessa.

”Samanlainen taistelujengi”

Turunen sanoo, että MyPa on tänä vuonna samanlainen ”taistelujengi” kun viime vuonnakin.

— Sillä jutulla me tullaan raapimaan pisteitä tulevallakin kaudella. MyPa pelaa taistelevaa jalkapalloa. Puolustamme tiiviisti ja prässäämme ylhäältä. Vastahyökkäyksiin lähdetään terävästi, niittaa Turunen.

Ykkösessä panokset kuitenkin kovenevat ja peli muuttuu taas sarjapykälää vaativammaksi kun Kakkosessa.

— Se on nopeampaa ja fyysisempää, pelaajat taitavampia ja paremmassa kunnossa. Maalivahdin kannalta se hyppäys Kakkosesta Ykköseen ei ehkä ole ihan niin iso, mutta laukaukset ovat laadukkaampia ja ovelampia.

MyPan joukkueessa kannattaa Turusen mukaan seurata erityisesti kärjessä pelaavaa Jussi-Pekka Rämää ja keskikentällä uurastavaa Samuel Lindemania.

— ”Jupe” lupasi, että tekee 15 maalia kauden aikana. Toivotaan että kausi lähtee hyvin käyntiin ja kaveri pysyy kunnossa. Lindeman taas on keskikentällä sellainen kaveri, joka pystyy omalla syöttötyöskentelyllä viemään meidän omaa peliämme eteenpäin.