Jokeritykitys vaihtui taitokotiutuksiin — HP:lle täydet pisteet Keski-Suomesta

Jokerikotiuttaja Lassi Vuorela kannatteli Oranssipaitoja kunnes joukkue sai lyöntirumban päälle seitsemännessä vuoroparissa.

Raimo Eerola

HP haki täydet pisteet Jyväskylästä. Kuvassa HP:n Ville Harju parin viikon takaisesesta ottelusta Oulua vastaan.
HP haki täydet pisteet Jyväskylästä. Kuvassa HP:n Ville Harju parin viikon takaisesesta ottelusta Oulua vastaan.

Suurimman osan Ykköspesiksen kotiotteluistaan Jyväskylän Hippoksella pelaava Laukaan Urheilijat saattoi haaveilla Haminan Palloilijoiden yllättämisestä kuuden vuoroparin ajan, kunnes rävähti.

Seitsemänteen vuoropariin asti ottelun kolme kotiutusta olivat HP:n jokerin Lassi Vuorelan taidonnäytteitä. HP haki täydet pisteet Keski-Suomesta voittolukemin 2—0 (1—0, 12—2).

Ulkopelimmehän oli hyvää luokkaa alusta asti. — Juho Kaikko

Yleensä kopparina tai polttolinjalla nähty Vuorela oli ottanut jokeriosaston ykköskotiuttajan roolin Mikko Mahlamäen ja Ville Aallon edestä. Mahlamäellä on lyötynä 32 juoksua, Vuorelalla Hippoksen jälkeen 15.

— Olisihan se hienoa lyödä yhtä kovaa kuin Mahlamäki. Kun kuitenkin on variaatioita lyödä, on vastustajalla vaikeuksia puolustaa, virnisti kolmella erilaisella kotiutuksella ratkaisujuoksut lyönyt Vuorela, 24.

—Mikolla on ollut nyt vähän hankala jakso, mutta onneksi meiltä löytyy laaja materiaali sisäpeliin, kuvaili pelinjohtaja Juho Kaikko.

Ei suuria ongelmia

Kuudesta tiukasta vuoroparista huolimatta haminalaisten suurimmat ongelmat tuntuivat olevan Heikkilöiden Beenu-koiran salakuljettaminen Hippokselle ja syöttötuomarin tulkintojen sisäistäminen. Jyväskylän kaupungin järjestyssäännöt kieltävät koirat liikuntapaikoilta, mutta yhdellä portilla järjestysmiehiltä löytyi myötämielisyyttä.

HP:lle oli erikoista aloittaa kolmas sisävuoronsa kahdeksikosta, Ville Harjun pelin ensimmäisellä lyöntivuorolla. Joukkue teki ensimmäisiin sisävuoroihinsa palottoman ajon, jotka kuitenkin tuhrittiin aluksi yhdellä ja toisessa sisävuorossa kahdella jokerilla kolmeksi paloksi.

Oranssipaitojen onneksi Vuorelan merkkaamattomalla tappikumuralla juoksi kotipesään Joona Mäkelä ennen kuin kaksi väärän huutoa tuottivat oikeiksi tuomittuina kolme paloa.

Toisella jaksolla Vuorela pudotti pallot viistomailalla väliin ja varrella kolmospussiin niin, ettei Jani Ahosella ollut kiirettäkään tuoda juoksuja.

— Tämähän menee kuin töissä palomiehenä. Meistä sanotaan, että olemme kuin jakoavaimia. Käymme mihin vain, mutta emme ole hyviä missään, Vuorela naurahti.

Vuorela pokkasi ykköspalkinnon kärkilyöntisaldolla 7/9.

Tasainen ulkopeli helpottaa

HP:n ykköskärki Joona Mäkelä kasvatti kauden lyötyjen juoksujensa määrää 200 prosenttia tyhjentämällä toisen jakson johtotilanteessa 5—0 ajolähdön (1+3). Kahden palon tilanne ja ajolähdön viimeinen lyönti oli oivallinen paikka iskeä pallo takarajalle yli isäntien kolmoskopparin.

HP:n pelaamista helpottaa tasainen ulkopelijoukkue. Vastustaja ei löydä helposti pommituskohdetta, kun nytkin kuusi ensimmäistä paloa heittivät eri pelaajat.

Etumiehet Lauri Aitala ja Ville Lantiainen heittivät viisi paloa mieheen, Mäkelä polttolinjalta neljä.

— Ulkopelimmehän oli hyvää luokkaa alusta asti, Kaikko myhäili.

LU pelasi yhden kauden kotiotteluistaan Laukaaseen kuuluvalla Lievestuoreella, missä Ykköspesistä pelattiin viime kaudella Kisan nimissä. Kun seuran pesäpallojaosto siirtyi käytännössä LU:n pesäpallojaostoksi, muuttui myös kotikenttä pääsääntöisesti naapurikaupunkiin Jyväskylään.

LU pelaa kotiotteluistaan kahdeksan Hippoksella ja vain kolme Laukaassa.